Muistelisin lapsena 90-luvulla lainanneeni kirjastosta lastenkirjasarjaa, jotka kertoivat kerrostalon asukkaista. En muista nimeä enkä kirjailijaa…

Kysytty
25.8.2018

Muistelisin lapsena 90-luvulla lainanneeni kirjastosta lastenkirjasarjaa, jotka kertoivat kerrostalon asukkaista. En muista nimeä enkä kirjailijaa. Mahdollisesti yksi kirja kertoi aina yhden asunnon tapahtumista. Jos en ihan väärin muista, kannet olivat erivärisiä ja niissä saattoi olla piirretty kuva kerrostalon sisältämistä huoneista kannessa. Yhdessä asunnossa asui ainakin taiteilija. Olisikohan kirjoissa ollut lapsia, jotka vierailivat eri asunnoissa. Googlella en ole löytänyt apuja, muistikuvat ovat niin hataria.

Vastaus

Vastattu
31.8.2018
Päivitetty
2.9.2018

Kyseessä on varmaan Kustannus-Mäkelä Oy:n 1983 julkaisema sarja, johon kuuluu neljä eri kirjaa. Ystävämme taidemaalari, Ystävämme kirjailija, Ystävämme kuvanveistäjä ja Ystävämme säveltäjä. He asuvat kaikki samassa talossa ja lapset vierailevat heidän luonaan. Kirjasarja on käännetty saksankielestä ja idea sekä kuvitus ovat Paul Mangoldin ja alkuperäinen teksti Bernd Schmidt ja suomennos on Kari Vaijärven.

Kerrostaloasukkaita löytyy kirjoja myös tällaisista kirjoista, mutta ne ovat joko tuoreempia tai vanhempia kuin 1990-luku: 
Sanna Mander Avain hukassa 
Ingrid Skoten Tornitalon Mikko (1969) 
Jenni Erkintalo - Réka Király Talo kulman takana 

Myös kerrostalosta kertoo Ib Spang Olsen Kissatalo, mutta siinä lapset, jotka ovat kerrostaloon muuttaneet seikkailevat lähinnä ympäristössä, https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/http%253A%252F%252Fdata.kirjasampo.f… Tämäkin kirja on vanhempi (1969).

 

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Ihanaa, kiitos kovasti! Kyseessä oli juurikin tuo Ystävämme-sarja, kansikuvan vain muistin väärin.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.