Mitkä ovat suosituimpia muistopuheita, lainauksia kirjoista tai runoja?

Kysytty
31.5.2021

Mitkä ovat suosituimpia muistopuheita, lainauksia kirjoista tai runoja?

Vastaus

Vastattu
4.6.2021
Päivitetty
4.6.2021

Muistopuheella tarkoitetaan yleensä siunaustilaisuudessa pidettyä puhetta. Tunnettuja ja kuuluisia suomalaisia muistopuheita ei ole juurikaan koottu kirjojen kansiin. Aikaisemmassa vastauksessamme mainitaan eräs englanninkielinen teos, joka sisältää enimmäkseen amerikkalaisten tunnettujen henkilöiden pitämiä puheita, myös merkkihenkilöille pidettyjä muistopuheita. Vastauksessa oli löydetty myös pari verkkosivua joissa on englanninkielisiä hautajais- tai muistopuheita  https://www.kirjastot.fi/kysy/haluaisin-tietaa-tunnetuista-hautajaispuh…

Kuolinilmoitusten muistolauseissa esiintyy useita ikisuosikkeja: esimerkiksi Sirkka Turkan, Eino Leinon, Vuokko Laation, Saima Harmajan ja Aleksis Kiven lyriikkaa, sekä monia sellaisiakin säkeitä joiden tekijää ei tunneta. Otteet joidenkin laulujen sanoista ovat myös käytettyjä, kuten esimerkiksi Kari Rydmanin "Niin kaunis on maa" -laulusta irroitetut rivit. 

Näitä suosittuja värssyjä löytyy verkosta vaikkapa hautaustoimistojen verkkosivuilta. Kirjaston kokoelmista niitä voi etsiä suoraan runoteoksista tai kokoomateoksista hakusanoilla kuten: aforismit, värssyt, muistokirjat, sitaatit, toivotukset.

 

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.