Mitä teen kun olen ilmeiseti hukannut yhden kirjan. Luulin palauttaneeni mutta sitä ei löydy kirjastostakaan. Eli maksaisin sen kirjan.

Kysytty
12.8.2009

Hei!
Mitä teen kun olen ilmeiseti hukannut yhden kirjan. Luulin palauttaneeni mutta sitä ei löydy kirjastostakaan. Eli maksaisin sen kirjan.

Vastaus

Vastattu
12.8.2009
Päivitetty
3.2.2019

Jos olet varma, että olet palauttanut HelMet-kirjaston eli pääkaupunkiseudun kaupunkien kirjaston kirjan, voit mennä teoksen omistavaan toimipisteeseen, josta käsin sitten lähdetään selvittämään, olisiko kirjasto itse tehnyt virheen eli kirja olisikin esim. hyllyssä tai jäänyt siihen kirjastoon, johon olit sen palauttanut.

Jos kuitenkin arvelet kirjan hukkuneen sinulta, löytyy maksuista ohje HelMet-kirjastojen käyttösääntöjen maksuliitteen kohdasta "Aineiston korvaaminen ja maksujen maksaminen". Vahingoittuneen tai kadonneen kirja-aineiston korvaamiseen on käytännössä kaksi tapaa:

1) Aineisto maksetaan kaupunginkirjaston määräämällä korvausmaksulla, joka aikuisten aineistosta on vähintään 17 euroa/nide ja lasten aineistosta vähintään 9 euroa/nide. Tarkka summa selviää kysymällä asiaa mistä tahansa HelMet-kirjastosta. Usein esim. tietokirjat voivat maksaa paljonkin tuota enemmän.
Korvaus on maksettava johonkin ko. niteen omistavan kaupunginkirjaston toimipaikoista eli jos kirja sattuu olemaan esim. Helsingin kirjaston kirja, tulee se mennä maksamaan johonkin Helsingin kaupungin kirjastoista.

2) Jos aineisto halutaan korvata toisella vastaavalla teoksella, jonka asiakas on esim. ostanut kirjakaupasta, tulee asiasta neuvotella kyseisen niteen omistajatoimipisteessä. Ensin kannattaa ehkä kuitenkin tosiaan kysyä vahingoittuneen kirjan korvaushintaa mistä tahansa toimipisteestä, niin siitä voi sitten arvella, haluaako lähteä metsästämään kirjaa kaupoista vai maksaako hinnan suoraan.

http://www.helmet.fi/search~S9*fin/k
>Maksut

18 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.