Otsikko
Mitä tapahtuu kirjanmerkeille, jotka unohtuvat palauttaessa kirjaston kirjojen väliin? Olen itse tullut hukanneeni muutamia lempi kirjanmerkkejäni sillä tavoin…

Kysytty

Mitä tapahtuu kirjanmerkeille, jotka unohtuvat palauttaessa kirjaston kirjojen väliin? Olen itse tullut hukanneeni muutamia lempi kirjanmerkkejäni sillä tavoin. Heitetäänkö ne roskiin?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Uskaltaisin sanoa, että useimmissa kirjastoissa säilytetään kirjojen väleistä löydettyjä siistejä ja käyttökelpoisen näköisiä kirjanmerkkejä ainakin jonkin aikaa, todennäköisesti vähintään laitoslöytötavaralle vaadittavat kaksi viikkoa (Löytötavaralaki 788/1988). Jos mahdollista ja jos kirjanmerkki selvästi vaikuttaa arvokkaalta tai merkitykselliseltä, kirjaston henkilökunta voi yrittää selvittää kirjanmerkin omistajaa kirjan lainaustiedoista ja ilmoittaa hänelle löydöstä. Omasta kokemuksesta kuitenkin tiedän, että kirjanmerkkejä löytyy niin paljon, että kaikkia omistajia ei pystytä tai ehditä tavoittamaan. Noutamattomat kirjanmerkit heitetään sitten aikanaan pois. 

 

Lähteet:

Löytötavaralaki 788/1988. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1988/19880778. (Katsottu 31.7.2023)

 

 

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.