Mistä teoksesta löytyisi tietoa Michelin ja Gault Millau-tähtiluokituksen (ravintolat) historiasta tai muuta aiheeseen liittyvää yleistietoa?
Vastaus
Ehkä paras lähde kaikelle ravintola-alan tiedolle Suomessa on HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun kirjasto. Sen kokoelmista löytyy mm.
- Rolf Lindblom ja Mika Jokinen: Michelin-opas : tähtiluokitus, sekä tämän hetkinen tilanne ja tulevaisuus Suomessa. Turun Ammatti-instituutti 1997.
- Gault-Millau -lehti.
Kirjaston yhteystiedot ja myös pääsy sen tietokantaan löytyvät sivulta http://www.haaga-helia.fi/fi/kirjasto .
Ranskankielinen Wikipedia tarjoaa perustietoa aiheesta. Sen mukaan ensimmäinen Michelin-opas julkaistiin vuonna 1900, sitä jaettiin vuoteen 1920 asti autonrenkaiden ostajille kylkiäisenä. Tämä on se linkki joka yhdistää ruoka- ja hotelliarvioinnit tiekarttoihin ja renkaisiin.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Guide_Michelin
http://fr.wikipedia.org/wiki/Gault-Millau
Englanninkielinen Wikipedia tarjoaa myös paria kirjaa (further reading), mutta niitä ei näytä olevan Haaga-Helian kirjastossa eikä missään yliopistonkirjastossakaan. Niistä voi tehdä kaukolainapyynnön, jolloin ne hankitaan ulkomailta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Michelin_Guide
Kommentoi vastausta