Mistä saisin tietää suomalaisista taiteilijoista. Onko olemassa joku taiteilijaluettelo?

Kysytty
19.11.2007

Mistä saisin tietää suomalaisista taiteilijoista. Onko olemassa joku taiteilijaluettelo?

Vastaus

Vastattu
20.11.2007
Päivitetty
18.8.2018

Taiteilijaluetteloita on paljonkin, valitettavasti vain mistään tarkastamastani en löytänyt mainintaa juuri kysymästäsi E. Lehmustosta.
Mikäli kuitenkin sattuisit tarvitsemaan vastaavanlaisia luetteloita tulevaisuudessakin, tässä muutama vihje. Hyviä painettuja luetteloita ovat mm. matrikkelit Suomen taiteilijat- Finlands konstnärer r.y ja Suomen taiteilijaseuran julkaisema Kuvataiteilijat. Molemmista on olemassa useita painoksia ja niitä on todennäköisesti saatavana lähikirjastostasi, jos ei lainaan niin ainakin käsikirjastosta katsottavaksi. Jälkimmäisestä on olemassa myös verkkoversio osoitteessa http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/
Toinen hyvä verkkotiedonlähde kuvataiteilijoista on Valtion taidemuseon verkkopalvelu osoitteessa http://kokoelmat.fng.fi/
Matrikkelien ulkopuolisista taiteilijoista voi yrittää hankkia tietoa myös suoraan taidekaupan asiantuntijoilta. Jos et tohdi marssia kyselemään taidekauppiailta, voit lähestyä asiantuntijoita myös esim. lehtien kysymyspalstojen kautta. Mm. Glorian Antiikki- ja Avotakka -lehdillä on kysymyspalsta, jossa myös taidekaupan asiantuntijat vastaavat lukijoiden kysymyksiin.

6 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Omistan Öljyvärimaalauksen Ruska77`ja nimi V.Toimi
Eli onko ton nimistä taiteilijaa olemassa, lisäksi samaisen taiteilijan maalaus vene ja tunturi taustalla.

V.Nordstrom joutsenet lammella onko nimi tunnettu?

Hei!

Olisin tiedustellut taiteilija Jorma Hietalan maalaamien taulujen arvoa. Sain hänen maalaaman taulun singneerauksella ja nyt en oikein tiedä pidänkö taulun vaiko heitänkö pois. Onko mitään arvoa vanhalla taululla.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.