Mistä löytyvät Vaasalehti 7.12.1948 ja Savon sanomat 20.7.1947?

Kysytty

Mistä löytyvät Vaasalehti 7.12.1948 ja Savon sanomat 20.7.1947?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Nykyinen sanomalehti Pohjalainen on ilmestynyt 1902 - 1984 nimellä Vaasa. Lehdet on mikrofilmattu, ja maakuntakirjastojen kokoelmissa on oman alueensa sanomalehtien mikrofilmirullat. Siis Vaasan pitäisi olla Vaasan kaupunginkirjastossa ja Savon Sanomien Kuopion kaupunginkirjastossa. Mikrofilmirullat voi pyytää tarvittaessa kaukolainaan, ja niitä lukiessaan asiakas tarvitsee kirjaston lukulaitteen. Asiakas esittää kaukolainapyynnön omassa kirjastossaan.

27 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kuulin, että isoisästäni on juttu Vaasa-lehdessä vuonna 1965 tai 1966. Voiko mitenkään saada tarkennettua, vai pitäisikö tilata kaukolainana molempien vuosien lehdet?

Nämä lehdet löytyvät mikrofilmattuina Vaasan kaupunginkirjastosta, voisit sieltä tiedustella, miten saisit aineiston käsiisi. Koska lehtien sisältöä ei taida olla mitenkään asiasanoitettu, tuota juttua pitäisi selaamalla etsiä. On kuitenkin mahdollista, että Vaasan kotiseutukokoelmassa on jotain lisäapua jutun etsimiseen, kysy täältä pääkirjaston tietopalvelusta, puh. 06-325 3540. Toinen vaihtoehto on tiedustella Pohjalaisen (aiemmin Vaasa) toimituksesta, https://www.pohjalainen.fi/yhteystiedot

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.