mikrofilmit

162 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Olisin tiedustellut löytyykö vuoden 1998 iltalehtiä. 67 29.6.2021 Voit lukea vuoden 1998 Iltalehtiä mikrofilmattuina Helsingin kaupunginkirjaston Pasilan toimipisteessä. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Palv… Mikrofilmien lukulaitteella voi skannata mikrofilmattuja lehtiä ja tallentaa tiedostoja (pdf ja jpeg) muistitikulle. Mahdollisuus paperikopioihin: 0,50 € / kopio, koko A3. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Yhte… https://www.helmet.fi/fi-FI
Mistä saa luettua helmikuu 1964 Kouvolan sanomat tai muu Jaalan ( Kouvola) alueella ilmestyvää lehteä? Saako Seura-lehteä luettua samalta ajalta helmikuu 1964?… 62 4.6.2021 Kouvolan Sanomat löytyvät mikrofilmeinä Kouvolan pääkirjastosta. Näin korona-aikaan asiakkaat kyllä joutuvat käyttämään mikrofilmin lukulaitetta omatoimisesti. Seura-lehteä näyttäisi löytyvän yliopistojen kirjastoista. Jos tiedät artikkelin, jonka haluat, saat sen kaukopalvelun kautta artikkelikopiona. Saattaa olla ettei kokonaisia lehtiä kaukolainata. Kaukopalvelu on maksullista. Ainakin säästö- ja osuuskassan kautta sai ostettua vakuutuksia 1960-luvun Jaalassa. (Salminen, Esko: Jaalan historia, 2004.)  Eduskunnan kirjastosta löytyy teos: Männistö, Väinö; Karvinen, Ismo: Valkealan-Jaalan vakuutusyhdistys 1878-1978, 1978.      
Mistä voisin löytää Kouvolan sanomat-lehtiä vuodelta -82? 100 6.5.2021 Pääkaupunkiseudulla Kouvolan Sanomien vanhat vuosikerrat ovat luettavissa mikrofilmattuna Kansalliskirjastossa. https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.3440209 Tällä hetkellä Kansalliskirjaston palveluja on rajattu. Sinun kannattaa ollaa yhteydessä suoraan Kansalliskirjastoon, jos haluat käydä lukemassa lehteä kirjaston tiloissa. https://www.kansalliskirjasto.fi/fi https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/asiointi  
Onko jossain Turun kirjastossa sellaista mahdollisuutta, että skannaisi omia mikrokortteja digitaaliseen (esim. PDF) muotoon? 58 5.2.2021 Turun kaupunginkirjastossa mikrofilmien ja -korttien lukeminen ja digitointi on tavallisesti mahdollista pääkirjaston tieto-osaston mikrofilmilaitteella. Laitteella lukemansa filmin tai kortin sisältöjä voi tallentaa PDF-muotoon. Laitevarauksen voi tavallisesti tehdä Varaamo-palvelussa, soittamalla tieto-osastolle (p. 02 262 0630) tai käymällä osaston neuvonnassa (Linnankatu 2, uuden puolen toinen kerros). HUOM: Koronarajoitusten vuoksi kokoelmatilat ja kirjaston useimmat palvelut – myös mikrofilmilaite – eivät ole käytettävissä. Digitointi on mahdollista vasta rajoitusten poistuttua. Tämän hetken tiedon mukaan rajoitukset ovat voimassa ainakin 28.2.2021 saakka.
Tarvitsisin tietoja Lappeenrannan kauppahallin historiasta. Sain tietooni, että Etelä-Saimaassa on tehty juttua uudesta kauppahallista 7.9.1955 ja 19.9.1956… 68 17.11.2020 Hei, Etelä-Saimaa-sanomalehdet (Lappeenranta) löytyvät mikrofilmattuina Lappeenrannan pääkirjastosta vuodesta 1914 lähtien jatkuvasti. Lehdet mikrofilmataan muutaman kuukauden viiveellä. Vanhoja vuosikertoja löytyy myös paperisidoksina, mutta suosittelemme mikrofilmien käyttöä. Opastamme mikrofilmilaitteen käytössä, ja mikrofilmihuoneen saa varattua pääkirjaston neuvonnasta p. 05 6162341 tai neuvonta.kirjasto@lappeenranta.fi. Käyttö on maksutonta. Myös Carelica-kotiseutukokoelmasta voi lisätietoa aiheesta kysellä.
Kuinka mikrofilmattua lehteä voi lukea? Mielessäni on vaasa-lehti vuodelta 1955. Sitä näytti olevan Seinäjoen kirjastossa mikrofilmattuna. 94 11.11.2020 Sanomalehtien mikrofilmejä voi tilata kaukolainaiksi. Montako mikrofilmirullaa tarvitsee tilata riippuu siitä etsiikö yksittäistä lehden numeroa vai haluaako kerralla koko vuoden numerot luettavaksi. Kaukopalvelu on maksullista, Rovaniemellä kaukolainamaksu kotimaasta on 10e.  Kaukolainatilauksen voit tehdä kirjastossa tai voit täyttää kirjaston sivuilla lomakkeen: https://www.rovaniemi.fi/Palvelut/Kaukopalvelu/Kaukopalvelupyynto-asiak… Kaukolainan saapumisesta ilmoitetaan teksitiviestillä tai sähköpostilla.  Rovaniemen pääkirjastossa on mikrofilmien lukulaitteita, joita voi varata suoraan Varaamon kautta https://varaamo.lapinkirjasto.fi/ tai kirjaston vahtimestarilta. Vahtimestari myös opastaa lukulaitteen käytössä.
Haluaisin lukea vanhan artikkelin Länsi-Uusimaa -lehdestä (12.11.2017) ilman, että tilaan koko lehteä kuukaudeksi eurolla. Tällä hetkellä en ole löytänyt muuta… 86 30.9.2020 Pääkaupunkiseudulla Länsi-Uusimaa -lehden vanhoja vuosikertoja voi lukea Kansalliskirjastossa joko mikrofilmattuina tai digitoituina. Vuosien 2016 - 2018 numerot ovat luettavissa digitoituina. https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.3429236 Lisätietoa Kansalliskirjaston aineistoijen käytöstä voitte lukea Kansalliskirjaston sivuilta. https://www.kansalliskirjasto.fi/ https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/asiointi https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/vapaakappaletoimisto
Minusta ja kaveristani on kuva iltasanomien päälikannessa,kun uitetaan kangasalantiellä laivoja kanttikiven vieressä vuodelta 1950 jotain 110 9.7.2020 Helsingin kaupunginkirjaston Pasilan kirjastossa on vanhat Ilta-sanomat mikrofilmeinä vuodesta 1932 alkaen (29.2.-).  Mikrofilmejä voi tulla kirjastoon lukemaan kirjaston aukioloaikoina lukulaitteelta. Kuvan löytäminen voi tosin olla iso urakka, jos lehden päivämäärä ei ole tiedossasi. Lukulaitteita on kaksi, toiselta voi myös tulostaa ja skannata. Lukulaitteen voi varata Varaamo-palvelun kautta. Alla lisää tietoa: https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1600468__Siltasanomat__P0%2C3__Orightresult__U__X3?lang=fin&suite=cobalt https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Palvelut https://varaamo.hel.fi/
Miten pääsen lukemaan 1960-luvun Satakunnan Kansan numeroita? Onko sivut digitalisoitu? Ja onko ne kaikkien käytettävissä? 117 7.7.2020 Satakunnan Kansan vuosikertoja löytyy mikrofilmattuna mm. Porin kaupunginkirjastosta, josta niitä saa kaukolainaksi. Kysy lainausmahdollisuutta lähikirjastostasi. Digitaalisessa muodossa 1960-luvun lehtiä ei ole.
Mistä löytyy vanhojen lehtien mikrofilmit? Etsin muutamia artikkeleita rock-musiikkiin liittyen. Miten varaus tehdään,saako näistä mikrofilmeistä ottaa… 104 4.6.2020 Suosikista löytyy hajanumeroita 1970-1980-luvuilta Varastokirjastosta. Mikrofilmeinä sitä ei kirjastoista löydy. Apu-lehden kanssa sama tilanne. Ilta-Sanomista löytyy mikrofilmejä 1970-1980-luvun lehdistä Pasilan kirjastosta.Noin vanhoja Iltalehden numeroita ei löydy missään tallennemuodossa kirjastoista.  Kaikki saatavilla oleva materiaali mahdollista saada kaukolainoiksi. Kaukolainapyynnön voit tehdä joko Kyyti-Finnan kaukolainalomakkeella tai asioimalla lähimmässä kirjastossasi. Kirjastot aukeavat normaalisti 8.6.  Nuo mikrofilmit joutuu lukemaan kirjastossa. Meillä voi tallentaa tarvitsemansa artikkelit muistitikulle ja tietysti muistitikulta voi tulostaa.
Kirjastonhoitaja, voiko Helmet-mikrofilmejä, joissa on tila "ei lainattavissa" lukea mitenkään? 63 20.4.2020 Mikrofilmejä voi lukea ainoastaan kirjastossa siihen tarkoitetuilla laitteilla. Helmet-kirjastoista mikrofilmien lukumahdollisuus on ainoastaan Pasilan kirjastossa. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Palvelut
Löytyykö arkistostanne 1980-luvulta lehtiartikkeleita tms. koskien Portsassa sijaitsevaa kivitaloa Arvinkatu 8? Talossa on toiminut aikoinaan mm. Prehtin niklaamo. 117 31.3.2020 Turun kaupunginkirjaston kokoelmista löytyy mikrofilmattuna suurin osa Varsinais-Suomen alueella julkaistuista sanomalehdistä. Valitettavasti käytössämme ei ole hakutyökalua, jonka avulla voisi helposti etsiä vanhoista lehdistä Arvinkatu 8:ssa sijaitsevaan kivitaloon liittyviä lehtiartikkeleita 1980-luvulta. Mikrofilmattuja lehtiä voi kuitenkin tutkia Turun pääkirjastolla. Listaus Turun kaupunginkirjaston mikrofilmatuista lehdistä löytyy täältä. Mikrofilmien tutkimista varten täytyy varata aika pääkirjaston mikrofilmilaitteelle. Myös halutut mikrofilmit täytyy tilata viimeistään yhtä arkipäivää ennen lukuaikaa. Lisätietoa mikrofilmien käytöstä löytyy täältä.
Voiko vanhoja Ilta-Sanomia ja Hesaria lukea vain Pasilan kirjastossa ? Eikö voi sähköpostitse saada tiettyjä artikkeleita ? Ovatko ne pdf vai mikrofilminä ?… 74 2.3.2020 Vanhoja Helsingin Sanomia on luettavissa kirjastoissa HS Aikakone -palvelussa ja Ilta-Sanomia mikrofilmeinä Pasilan kirjastossa. Myös Helsingin Sanomat on mikrofilmattu. Pasilan kirjastossa on käytössä digitaalinen mikrofilmien lukulaite. Laitteella voi skannata mikrofilmattuja lehtiä ja tallentaa tiedostoja pdf- ja jpeg-muodossa muistitikulle. Mikrofilmatuista lehdistä voi ottaa kopioita, joiden hinta on 0,50 €/kpl ja koko A3. Laitteessa ei ole internet-yhteyttä. Lukulaitteen voi varata Varaamosta. Sähköpostitse artikkeleja ei lähetetä.https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Lehdet_mikrofilmit_tietokoneet(27239) Viherlaakson kirjastossa on myös käytössä HS Aikakone –palvelu.
Mikrofilmi omasta A4-paperiarkista? Onko kirjastossa mahdollista teettää / tehdä itse mikrofilmi oman A4-paperin sisällöstä? Jos ei onnistu kirjastossa niin… 69 4.2.2020 Valitettavasti tällaista palvelua ei Helmet-kirjastoissa ole saatavilla. Haku tallennus mikrofilmille antaa muutaman kaupallisen yrityksen, jossa tallennus voisi onnistua.
Mistä löytäisin vanhoja Ilkan painoksia vuodelta 2016? 62 28.1.2020 Seinäjoen kaupunginkirjastossa on vanhat Ilkka-lehdet mikrofilmattuna. Niitä voi tulla lukemaan Aallon kirjaston aukioloaikoina. Halutessanne voitte varata ajan etukäteen numerosta  06 416 2638. Aukioloajat voi tarkistaa kirjaston sivulta https://kirjasto.seinajoki.fi/kirjastot/.
Mistä löytyy sanomalehti Uusi Suomi, pv. 8.4.1973? 200 15.11.2019 Uuden Suomen vanhat vuosikerrat ovat luettavissa mikrofilmattuina Helsingissä Pasilan kirjaston lehtiosastolla. Pasilan mikrofilmien lukulaitteessa ei ole kopiointimahdolisuutta. https://www.helmet.fi/fi-FI https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Yhteystiedot Vanhojen sanomalehtien vuosikertoja voi lukea myös Kansalliskirjastossa. https://www.kansalliskirjasto.fi/
Missä voin lukea vuoden 1975-1985 Keskisuomalaisen julkaisemia kirjoituksia? 80 14.11.2019 Keskisuomalaisen vanhoja numeroita voit lukea mikrofilmattuina Kansalliskirjastossa. https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.3422847  
Voiko Kuusankosken kirjastossa lukea vanhoja Kuusankosken Sanomien vuosikertoja? 159 12.6.2019 Kuusankosken Sanomat löytyy mikrofilmeinä Kouvolan pääkirjastosta. Lehtiä pääsee lukemaan varaamalla ajan pääkirjaston mikrofilmihuoneeseen.
Mistä kirjastoista löytyy pääkaupunkiseudulla mikrofilmien lukulaite? 94 11.5.2019 Helmet-kirjastoista Pasilan kirjastossa on käytettävissä mikrofilmien lukulaite. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto Lisäksi myös esimerkiksi Kansalliskirjastossa osa aineistosta on käytettävissä vain mikrofilmeinä. https://www.kansalliskirjasto.fi/
Löytyykö Turunsanomien numeroita vuodelta 1954. Tarkemmin maaliskuu 1954 - huhtikuu 1954 89 15.4.2019 Ei löydy mikrofilmeinä meiltä, mutta pystymme kaukolainaamaan mikrofilmit kyllä Turun kaupunginkirjastosta.