Missä vanhassa jännärielokuvassa 2 naista näyttelevät sisaruksia ja entisiä lapsitähteä. Toinen on vaaleahiuksinen ja toinen tumma, istuu pyörätuolissa…

Kysytty
28.9.2022

Missä vanhassa jännärielokuvassa 2 naista näyttelevät sisaruksia ja entisiä lapsitähteä. Toinen on vaaleahiuksinen ja toinen tumma, istuu pyörätuolissa. Sisarusten välejä painaa jokin salaisuus, kateus, katkeruus joka vähitellen avautuu katsojalle. Kyseessä on amerikkalainen elokuva.

Vastaus

Vastattu
29.9.2022

Kyseessä voisi olla Robert Aldrichin Mitä tapahtuikaan Baby Janelle? (What ever happened to Baby Jane, 1962), pääosissa Bette Davis ja Joan Crawford.

What Ever Happened to Baby Jane? | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (finna.fi)
Mitä tapahtuikaan Baby Janelle? (1962) - IMDb

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Elokuvan julkaisuaikaan katsojat näkivät sen kahtena eri trillerinä, sillä tiedettiin että pääosien näyttelijät eivät tulleet toimeen keskenään, ja elokuvan juoni asettaa heidät vastakkain tavalla jossa nähtiin kaikuja näisät henkilökohtaisista ristiriidoista. Leidit kuitenkin tekivät roolinsa ammattimaisesti, yksi jopa lainasi äänensä toiselle kohtauksessa jossa toinen sisarista puhelimessa esittää toista. Haastatteluissa näyttelijät kieltäytyivät tiukasti liittämästä elokuvaa henkilökohtaisiin asioihinsa. Tämä trilleri nosti elokuvan julkisuusarvoa, mutta elokuva on toki huikean voimakas ilman sitäkin.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.