Otsikko
Minulla oli lapsena 50-luvulla kuvakirja, jossa seikkailivat satumetsässä tyttö nimeltään Pirpana ja koira nimeltään Turre. Mikä kirja oli kyseessä?

Kysytty

Minulla oli lapsena 50-luvulla kuvakirja, jossa seikkailivat satumetsässä tyttö nimeltään Pirpana ja koira nimeltään Turre. Mikä kirja oli kyseessä?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Etsimäsi kirja on Lucie Lundbergin Seikkailu taikametsässä (1954).

Lastenkirjainstituutin Onnet-tietokannassa kirjaa kuvaillaan näin:

"Pirpana ja hänen koiransa Turre joutuvat marjoja poimiessaan taikametsään asti, jossa haltiatar taikoo heidät pieniksi. He kohtaavat metsän eläimiä vaatteisiin pukeutuneena, tonttuja, peikkoja, eläviä marjoja, sieniä ja käpyjä. Hirvi johdattaa heidät Hannun ja Kertun piparkakkutalon luo (Makeismaa). Yöllä Ahti soittaa Metsälammessa viuluaan, ja Pirpana ja Turre ja vattulapset ja mustikkalapset tanssivat piirissä. Aamulla vasut ovat täynnä marjoja (puolukat). - Runsas kuvitus. Kannessa vaaleahiuksinen tyttö kori käsivarrellaan, ympärillä metsän eläimiä, sieniä ja isonenäinen puu. - Julkaistu ruotsiksi nimellä: Äventyr i trollskogen (Bildkonst, 1954)."

https://prettylib.erikoiskirjastot.fi/snki/koko.htm

Näyttää siltä, että kirjaa ei ole oman kirjastoverkkoalueesi kirjastojen kokoelmissa. Voit tilata kirjan oman kirjastosi kautta kaukolainaan muualta Suomesta.

https://finna.fi/

https://lastenkirjainstituutti.fi/kirjasto

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.