Minua vaivaa kun en muista erään kirjan nimeä. Meillä oli se oppikirjana neurologian kurssilla. Se kertoi naisesta, joka hahmotti maailmaa eri tavalla kuin…

Kysytty
5.5.2021

Hei! Minua vaivaa kun en muista erään kirjan nimeä. Meillä oli se oppikirjana neurologian kurssilla. Se kertoi naisesta, joka hahmotti maailmaa eri tavalla kuin muut. Hänen tapansa hahmottaa tuli muistaakseni esiin autokoulussa, jossa opettaja ihmetteli sitä, kuinka tämä henkilö näkee asioita (esim niin että liikennemerkissä saattoi olla ihmisen pää tms). Tämä henkilö oli lapsesta asti kompensoinut ja piti hahmotuskykyään normaalina. En ole varma, mutta päähenkilö taisi olla suomalainen ja minusta se oli tarina tosielämästä. Kovin paksu opus se ei ollut. Kiitos jos voitte auttaa tässä mieltäni ärsyttävässä asiassa :D

Vastaus

Vastattu
5.5.2021

Kyseessä voisi olla Anja Kohosen Nerokas nolla (Kirjapaja, 1998):

Kun luet tämän tositarinan Anjasta, mietit ehkä, onko mahdollista nähdä ihmisten ja esineiden katoavan ja taas ilmestyvän ja olla kuitenkin kuin kuka tahansa meistä.

Jo koulussa tulkkina toiminut Anja on päässyt unelmiensa ammattiin kustannuslaskijaksi Euroopan neuvostoon, mutta silti hän näkee usein television uutistenlukijan pään lähtevän lentoon.

Anja menee Ranskassa silmälääkäriin hankkiakseen ajokortin, mutta saakin tietää olevansa lääketieteellinen ihme. -- Niin uskomatonta ja ihmeellistä voi elämä olla, kun näkee koko maailman toisin kuin muut.

Kirjan jälkisanoissa neuropsykologi ja psykoterapeutti Ritva Laaksonen kirjoittaa: "Tuntui paradoksaaliselta, että Anja sanoi usein olevansa täysi nolla monissa asioissa ja samanaikaisesti hän on myös erittäin lahjakas monissa asioissa. Hän puhuu useita vieraita kieliä. Hänen kielellinen älykkyytensä, kielitajunsa sekä kykynsä kehitellä tietoisia strategioita näköhahmotuksensa ja erityishäiriöidensä kompensoimiseksi loogisella päättelyllä on aivan omaa luokkaansa."

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.