Minkälaista on Mika Keräsen tyypillinen teksti?

Kysytty
13.11.2019

Minkälaista on Mika Keräsen tyypillinen teksti?

Vastaus

Vastattu
18.11.2019
Päivitetty
18.11.2019

Mika Keränen on kirjoittanut toistakymentä lasten- ja nuortenkirjaa viroksi ja osa näistä on suomennettu. Keräsen kirja Peidetud hõbedane aardelaegas (suom. Hopeinen aarrearkku, 2010) valittiin Virossa vuoden 2009 parhaaksi lastenkirjaksi ja se sai Viron kulttuurirahaston kirjallisuuspalkinnon. Mika Keränen kirjoittaa suorasanaista kaunokirjallisuutta. Hänen teoksiaan on esitelty mm. Ismo Loivamaan kirjassa Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita 9 (ilmestynyt v. 2013, kustantaja Avain)

Tyypillisestä tekstistä voisi sanoa vaikkapa sen, että se on sekoitus seikkailua, vauhtia ja leppoisaa tunnelmaa. Keräsen kirjoista löytyy kohtuullisen paljon blogikirjoituksia ja kirja-arvosteluita mm. Goodreads-sivustolta (https://www.goodreads.com/), joissa kiitetään esim. kirjojen selkeää rakennetta ja sujuvaa kuvausta.

https://www.goodreads.com/search?utf8=%E2%9C%93&query=mika+ker%C3%A4nen

Ismo Loivamaa toteaa artikkelissaan, että kerronnassa kirjan kertoja on aktiivisesti läsnä. Loivamaa mainitsee kerronnan elävyyden ja yksityiskohtaiset kuvaukset mm. kaupunkimiljööstä ja eri henkilöistä.

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.