Millä leivontatekniikalla voisin yrittää tehdä kuvassa näkyviä "hedelmiä" vastaavan tuotoksen? Tarkoituksena olisi löytää taikina (suolainen tai makea), jolla…

Kysytty
17.3.2021

Millä leivontatekniikalla voisin yrittää tehdä kuvassa näkyviä "hedelmiä" vastaavan tuotoksen? Tarkoituksena olisi löytää taikina (suolainen tai makea), jolla tehdyt pursotukset/muotoilu säilyisi kuvioina leivonnaisen pinnalla uunin jälkeen.

Myös muita ehdotuksia otetaan vastaan (ehkä jollain valkuaisvaahdolla voisi onnistua?). Mutta esimerkiksi kakkukategoriaan (koristelu, maalaus, pursota kreemistä/massasta jne) en haluaisi lähteä, sillä haluaisin että leivonnaista voisi helposti käsitellä kuten esim leipää.

Miten siis saada aikaan kiinteitä, "kosketeltavia", monimutkaisia kohokuvioita leivän tai leivonnaisen pintaan?

Vastaus

Vastattu
23.3.2021

Ainakin piparkakkutaikinaan tai muuhun keksitaikinaan saa kohokuvioita kuvioivan kaulimen, erilaisten keksileimasimien tai silikonmuottien avulla. Kannattanee kokeilla muihinkin taikinoihin. Varsinaista leivontatekniikkaa kohokuvioiden tekemiseen emme löytäneet. 

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.