Millä aineella ennen valettiin säilykepurkki homeen estämiseksi?

Kysytty
11.3.2019

Millä aineella ennen valettiin säilykepurkki homeen estämiseksi?

Vastaus

Vastattu
12.3.2019

Atamon-nimistä säilöntäainetta on käytetty sekä säilöntäastioiden huuhtelemiseen että itse säilykkeisiin. Hajuton ja mauton Atamon sisältää natriumbentsoaattia ja bentsoehappoa. Atamonia voidaan käyttää sekä sokeroitujen että sokeroimattomien marja-, hedelmä ja etikkasäilykkeiden säilöntään.

https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/sailonta/sailonnan-valmistus-ja-lisaaineet/

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kysyttiin valamista (valettiin), Ainakin pullojen ja hieman isompien tölkkien korkkeja ja kansia valettiin jonkinlaisen sinettivahan tapaisella, ettei bakteerit päässeet astiaan. Myöhemmin tuli kumitulppia, niitä punaisia.

Valeluun sitten Atamonin tapaisia aineita.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.