Mistä kirjoista löytäisin tietoa säilönnästä, eteenkin muista säilöntämenetelmistä kuin kasvien kuivaamisesta ja marjojen säilöämisestä?
Vastaus
Asiasanoilla säilöntä tai säilykkeet voit katsoa kirjastojen tietokannoista esim. Oulun kaupunginkirjaston aineistotietokanta Introsta http://oukasrv6.ouka.fi:8001/?formid=find2 .
Mm. teoksessa Marketta Levanto: Säilö terveellisesti esitellään eri säilöntämenetelmiä, esim. umpiointi, kuivaaminen, suolaaminen, etikkasäilöntä, maitohappokäyminen ja Nina Henseleyn Ota kesä talteen kirjasta löytyvät esim. chutneyt ja säilötyt hedelmät. 2005 ilmestyneessä Birgitta Rasmusson kirjassa Säilö itse marjat, hedelmät ja kasvikset on myös chutney- ja kasvissäilykkeistä.
Maitohapposäilönnästä:
Myllys-Niemelä, Maija-Liisa: Terveyttä Maija-Liisan herkuilla
Schöneck, Annelies: Vihannesten maitohapposäilöntä
Arktiset aromit sivuilla on tietoa marjojen ja sienten säilönnästä http://www.arctic-flavours.fi/ . Finfoodin sivuilla on perustietoa säilönnästä http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/6D6EE5AA049DC1EEC22565BC0030CE… .
Vanhempaa säilömistietoutta on esim. seuraavissa Kuuppo, M: Piensäilöntäasemien säilöntämenetelmät 2 : kalasäilykkeiden valmistus.
Lihan säilönnästä on kysytty
etätietopalvelussa http://www.kirjastot.fi/fi-FI/tietopalvelu/kysymys.aspx?questionID=aca8… .
Kommentoi vastausta