Otsikko
Kerrotaan, että säilykeruokaa ei saa säilyttää säilykepurkissa avaamisen jälkeen, koska metallista liukenee ruokaan metalleja ja muita terveydelle haitallisia…

Kysytty

Kerrotaan, että säilykeruokaa ei saa säilyttää säilykepurkissa avaamisen jälkeen, koska metallista liukenee ruokaan metalleja ja muita terveydelle haitallisia aineita sen ollessa kosketuksissa ilmaan (esim. kohta 4 http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/mika_vikana/totta_ja_tarua_sailykke…). Ruoka pitäisi siis siirtää toiseen astiaan, jos ei kaikkea syödä heti. Auttaako tilannetta, jos säilykepurkkiin laittaa tiiviin muovikannen avaamisen jälkeen eli estääkö kannen palauttaminen purkkiin haitallisten aineiden imeytymisen vai onko vahinko tapahtunut avaushetkellä?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Ei se taida pelastaa tilannetta. Säilykepurkeissa nesteet toimivat säilöntäaineina. Kuten jutussa mainitaan, niin säilykepurkeistahan on ilman poistettu, ja kun tuote pääsee ilman kanssa kosketuksiin, niin mikrobit yms. alkavat kasvaa. Tarpeeksi tiivistä muovikantta voi olla hankala löytää, ja toisaalta purkista pitäisi saada myös ilma pois. Purkeista löytyvää säilytysaikaa kannattaa noudattaa.

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/ka…

Tästä linkistä voi myös kysyä asiasta:
http://www.evira.fi/portal/13490

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.