Mikähän mahtaa olla kappale ja kuka levyttänyt? Valssi alkaa sanoilla; tämän ruusun mä omistan sulle se puhtainta on hopeaa.

Kysytty
5.1.2015

Mikähän mahtaa olla kappale ja kuka levyttänyt? Valssi alkaa sanoilla; tämän ruusun mä omistan sulle se puhtainta on hopeaa.

Vastaus

Vastattu
7.1.2015
Päivitetty
7.1.2015

Valitettavasti melko laajallakaan tietokantojen tutkimisella en löytänyt valssia, joka alkaisi juuri näillä sanoilla. Ensimmäisenä mieleen tulee Erkki Junkkarisen suosituksi tekemä Ruusut hopeamaljassa, mutta sen alkusanat "Sun ruususi punaiset laitoin hopeamaljahan" ovat kyllä varsin erilaiset.

Yksi tarkistamisen arvoinen mahdollisuus sentään löytyi. Veli-Pekka Tula on säveltänyt ja sanoittanut "Hopearuusut" -nimisen laulun, mutta sen alkusanoja en löytänyt mistään. Kappale löytyy kuitenkin Eero Avenin laulamana esimerkiksi kokoelmalta Miljoona ruusua (2CD, 2006 VL-Musiikkia). Levy löytyy HelMet-kokoelmasta, joten kuuntelemalla voisi yrittää, olisiko tämä etsitty laulu. Laulun nimi ainakin on lupaava.

Heikki Poroila
Tikkurilan kirjasto

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentit

Vielä voisi ehdottaa Justeerin eli Kauko Käyhkön säveltämää valssia Rakastunut kisälli. Viola-kansallisdiskografian mukaan se alkaa sanoilla "Tämän ojennan sinulle ruusun"[...]. Tämän enempää alkusanoja Violaan ei ole kirjattu.

Laulusta ei kuitenkaan löydy yhtään levytystä, vain nuotit 50-luvulla julkaistussa kokoelmassa Justeerin ja Villen uusia kisällilauluja 1.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?