Mihin kirjoihin kannattaa tarttua, jos haluaa lukea voimaannuttavia tarinoita elämänmuutoksista?

Kysytty
10.8.2018

Mihin kirjoihin kannattaa tarttua, jos haluaa lukea voimaannuttavia tarinoita elämänmuutoksista?

Vastaus

Vastattu
11.8.2018
Päivitetty
30.8.2018

Voimaantumiseen ja elämänmuutoksiin liittyviä kirjoja löytyy Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmässä esim. hyllyluokista 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito sekä hyllystä 14.4 Persoonallisuuden psykologia. Hakusanoja verkkokirjastossa voivat olla esim. voimaantuminen tai elämänmuutokset.

Kirjavinkkejä:
Ojanen, Markku: Onnellisuuksien oivaltaja : mitä tiede kertoo onnesta? (PS-kustannus, 2018)
Mäki-Petäjä, MirvaElämänmuutos : 11 tositarinaa ihmisistä käännekohdissa (Kosmos, 2016)
Syvärinen, KatriLöydä elämän taika : sisäinen matka suorittamisesta iloon (Otava, 2017)
Brown, BrenéNouse vahvempana : vaikeuksien kautta voittoon (Viisas elämä, 2016)
Taipale, AnnaSydänjuttu : olet parasta mitä sinulle on tapahtunut  (Otava, 2017)

 

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei! Löytyisikö tästä aiheesta myös kaunokirjallisuuden puolelta vinkkejä?

Tässä joitakin kirjavinkkejä.

Bauermeister, Erica: Elämän lempeät maut (Bazar 2011)

Lillian on tarkkanäköinen kokki, joka pitää ravintolassaan Lempeiden makujen kokkikoulua. Kurssille kokoontuu kerran kuussa kahdeksan sangen erilaista oppilasta, joilla on jokaisella oma tarinansa kerrottavanaan. Lillianin hellävaraisessa ohjauksessa kurssilaiset oppivat paitsi ruoanlaittoa myös paljon uutta itsestään ja muista oppilaista. Monet huomaavat löytäneensä sellaista, mitä he eivät edes olleet tienneet etsivänsä.

Gounelle, Laurent: Matka yli onnen esteiden (Gummerus 2018)

Julian on kyllästynyt elämäänsä ja työhönsä opettajana. Hän lähtee Balille etsimään muutosta ja hakeutuu hän maineikkaan paikallisen parantajan luo. Mestari Samtyangin diagnoosi on selvä: olet terve mutta et onnellinen. Päivittäisissä tapaamisissaan viisaan vanhuksen kanssa Julian alkaa ymmärtää onnettomuutensa lähteen Samtyangin esittämien kysymysten ja tehtävien avulla. Julian oppii päivä päivältä enemmän onnellisuuden todellisesta luonteesta, toiveista ja unelmista, joiden saavuttaminen on lähempänä kuin arvaammekaan.

Morgan, Marlo: Viesti oikeiden ihmisten maailmasta (Otava 1999)

Amerikkalaisnainen lähtee tapaamaan Australian aboriginaaleja ja päätyy vaeltamaan näiden kanssa 2000 kilometrin matkan. Samalla hänen koko maailmankuvansa mullistuu.

Samartin, Cecilia: Señor Peregrino (Bazar 2010)

Jamilet on nuori meksikolainen nainen, jonka elämää varjostaa valtava syntymämerkki. Hän pakenee ahdasmielisestä yhteisöstä Yhdysvaltoihin ja alkaa työskennellä määrätietoisesti unelmansa eteen: hän haluaa poistattaa syntymämerkkinsä ja olla kuin kaikki muutkin. Jamilet pääsee töihin mielisairaalaan ja saa hoidettavakseen pahansisuisen herra Peregrinon. Pikkuhiljaa nämä kaksi siirtolaista ystävystyvät, ja heidän välilleen muodostuva yhteys hoitaa molempien haavoja tehokkaammin kuin mitkään lääkkeet.

Vilén, Seija: Mangopuun alla (Avain 2010)

Tarina nuoren naisen elämästä uskonnollisessa yhteisössä, tiestä, joka avautuu, kun uskaltaa lähteä pois. Romaani kertoo runollisen kauniisti siitä, miten kivuliasta on muistaa uskontoa edeltävä lapsuus, jolloin oli vielä lupa haaveilla. Miten raskasta ja samalla humalluttavan ihanaa on lopulta löytää aikuisuus, seksuaalinen identiteetti ja oikeus nauttia.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.