Mieltä vaivaa elokuva. On varmaan italialainen tai ranskalainen. Siinä perhe ja perheen pikku poika menevät jonnekin huvilalle kesäisin, He pääsevät jotenkin…

Kysytty
10.7.2021

Mieltä vaivaa elokuva. On varmaan italialainen tai ranskalainen. Siinä perhe ja perheen pikku poika menevät jonnekin huvilalle kesäisin, He pääsevät jotenkin oikoreittiä kulkemaan sinne, kanavan vartta pitkin. Tavallisesti reitti olisi lukossa , mutta he jotenkin ystävystyvät vartian kanssa ja tämä avaa heille oikoreitin . Kanavan varrella on muitakin hienoja huviloita ja sitä pitkin ei siis saisi kulkea. Elokuvaan aikana poika on aikuinen ja tulee samalle huvilalle, mutta ei heti tunnista paikkaa, kun tulee sinne oikeaa tietä pitkin. Elokuva on muistaakseni mustavalkoinen, mutta en ole varma.

Vastaus

Vastattu
13.7.2021

Kaivattu elokuva saattaisi olla Marcel Pagnolin omaelämäkerralliseen romaaniin perustuva Äitini linna (Le château de ma mère, 1990), joka on jatko-osa romaanille ja siitä tehdylle elokuvalle Isäni kunnian päivä (La gloire de mon père). Molemmat elokuvat ohjasi Yves Robert. Näistä kahdesta romaanista ainoastaan Isäni kunnian päivä on suomennettu.

Le Château de ma mère | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti | Elonet (finna.fi)

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Pagnolin lapsuusmuistoja on filmattu toiseenkin kertaan, ehkä TV:lle

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.