Maksaako kirjastossa joku? Onko pakko laitta tähän mitään lisä tietoa?

Kysytty

Maksaako kirjastossa joku? Onko pakko laitta tähän mitään lisä tietoa?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Ensin vastaus tuohon jälkimmäiseen kysymykseesi. "Tarkennus" -ruutuun ei toki ole pakko kirjoittaa mitään, mutta siinä voi esimerkiksi kertoa, mistä kaikkialta on jo yrittänyt löytää vastausta, jos kysyy jonkin kiperän kysymyksen.

Sitten tuo varsinainen kysymyksesi. Oikeastaan olisit tässä tapauksessa voinut kirjoittaa "Tarkennus"-ruutuun esimerkiksi selityksen siitä, mitä tarkoitat kysymykselläsi. Tarkoitatko tosiaan sitä mitä kysyt, eli maksaako kirjastossa joku? Siis kuka maksaa ja mitä? Vastaus tähän on, että kirjastossa joutuu maksamaan esimerkiksi se, joka palauttaa lainansa myöhässä - paitsi jos ne lainat ovat lastenosastolta. Jotkut muutkin saattavat joutua maksamaan jostakin.

Mutta ehkä tarkoitatkin: "maksaako kirjastossa jokin?", eli siis ovatko jotkin kirjaston palvelut maksullisia. No, lainaaminenhan on ilmaista, mutta lainojen palauttaminen myöhässä maksaa. Jos kirjastokortti katoaa, uuden kortin hankkiminen maksaa. Jos haluat ottaa valokopioita tai tulostaa tietokoneelta jotakin, sekin maksaa. Ja jotkin muutkin asiat ovat maksullisia. Kaikki HelMet-kirjastoissa perittävät maksut voit tarkastaa HelMet-verkkokirjaston etusivun ( http://helmet.fi/search~S9*fin/k ) kohdasta "Ohjeita" -> Maksut.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.