Löytyykö mistään tietoa muiden kuin ylioppilaiden suorittamista yliopistotutkinnoista?

Kysytty
10.9.2018

Hei! Löytyykö mistään tietoa muiden kuin ylioppilaiden suorittamista yliopistotutkinnoista? Erityisesti kiinnostaisi, kuinka monta ei-valkolakkista tohtoria Suomessa on.

Vastaus

Vastattu
12.9.2018
Päivitetty
12.9.2018

Tietoja yliopistotutkinnon suorittaneista aiemman koulutuksen mukaan löytyy Opetushallinnon tietopalvelu Vipusesta: https://vipunen.fi/fi-fi/yliopisto/Sivut/Aiempi-ja-my%C3%B6hempi-koulutus.aspx. Tohtorintutkintojen osalta tieto löytyy parhaiten tästä taulukosta valitsemalla suodattimeen ”Koulutusaste, taso 2” tohtorintutkinto. Valitettavasti aikasarja yltää vain 2010-luvun alkuun.

Lisäksi on syytä huomioida, että viime vuosina tohtorintutkinnon suorittaneista reilu viidesosa on ollut ulkomaan kansalaisia, ja luonnollisestikaan heistä läheskään kaikilla ei suomalaista ylioppilastutkintoa ole. Edellä mainituissa Vipusen taulukoissa tietoa kansalaisuudesta ei valitettavasti ole käytettävissä.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kelpaisiko kauppakorkeakoulun tai teknillisen korkeakoulun tutkinto? Ne olivat hyvän aikaa siitä erikoiset yliopistotasoiset oppilaitokset, että niihin saattoi päästä suorittamatta ylioppilastutkintoa tai edes käymättä lukiota, alan ammattikoulutuksen eri portaiden kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.