Löytyykö KDYK:lta materiaalia ekoteologiasta ? Pienikin vinkki auttaisi erittäin paljon.

Kysytty
24.2.2000

Löytyykö KDYK:lta materiaalia ekoteologiasta ? Pienikin vinkki auttaisi erittäin paljon.

Vastaus

Vastattu
25.2.2000
Päivitetty
25.2.2000

Vaikka ekoteologia ei ole mikään aivan uusi käsite, se on silti sen verran vieras, että sitä hakusanana käytettäessä ei löydy suomenkielistä kirjallisuutta, lehtiartikkeleita kyllä.

Useimmissa yleisissä kirjastoissa on Aleksi ja Arto artikkeliviitetietokannat, joihin luetteloidaan kotimaisia sanoma- ja aikakausilehtiartikkeleita. Sanalla ekoteologia tietokannoista löytyy muutama viite, esim. Seppo Kjellberg "Ekologisen kaupungin ristiriitaiset päämäärät" (Yhteiskuntasuunnittelu 1997/3); Veikkola Juhani "Mitä on ekoteologia" (Diakonia 1991/3)ja Teuvo Laitalan arvostelu kirjasta "Ecotheology" (Teologinen aikakauskirja 1997/ 5-6).

Jos jonkin tietyn hakusanan käyttö tuottaa kovin pienen hakutuloksen, kannattaa käyttää laajempia käsitteitä, tässä tapauksessa sanoja ekologia ja teologia. Nämä kaksi sanaa ja-operaattorilla yhdistämällä löytyy vaikkapa Heikki Susiluoman kirja Vapautuksen ekologia (1994) tai Juhani Veikkolan Yhdessä luomakunnan kanssa - ekologinen tietoisuus haasteena kristilliselle jumalakuvalle ja ihmiskäsitykselle (1992).

Kirkon diakonia ja yhteiskuntatyön keskuksessa (KDYK) on varmasti tiedonlähteitä joita meidän, Suomen yleisten kirjastojen verkkotietopalvelun, kautta ei löydy. Kannattaa kysyä aineistoa sieltä suoraan, yhteystiedot ym. http://www.evl.fi/kkh/to/kdyk/.

Katsopa myös seuraavat sivut netistä : http://www.ecotheology.org/ ; http://www.cep.unt.edu/ecotheo.html ; http://www.adelaide.net.au/~titus/eco.html

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.