Löysin tämän kysymyksen: Mikä olisi hyvä kirja, joka kertoo lyhyesti avioeron historian Suomessa? Haluaisin tietää avioliiton SYNTYhistoriasta. Kyseessä on…

Kysytty
1.11.2009

Löysin tämän kysymyksen:
Mikä olisi hyvä kirja, joka kertoo lyhyesti avioeron historian Suomessa?

Haluaisin tietää avioliiton SYNTYhistoriasta. Kyseessä on kaiketi omaisuusjärjestelyihin perustuva täysin maallinen instituutio. Hämmästyksekseni en löytänyt netistä aiheesta mitään. Minulle riittäisi ihan lyhytkin selvitys asiasta, esim. joku artikkeli, mutta jos sellaista ei löydy kelpaa toki kirjakin.

Vastaus

Vastattu
2.11.2009
Päivitetty
2.11.2009

Kirjassa Suomalaisen arjen historiaa: savupirttien Suomi (2006) on muutaman sivun mittainen selvitys suomalaisen avioliiton historiasta (s. 199-203). Kirjan mukaan "niin esikristillisessä Suomessa kuin Muinais-Skandinaviassa avioliitto oli morsiamen ja sulhasen sukujen tekemä kauppasopimus." (s. 199) Kirjan saa lainaksi monista kirjastoista.

Perusteellisempiakin selvityksiä löytyy. Suomalainen sosiologi Edvard Westermarck on kirjoittanut avioliiton historiasta teokset The history of human marriage 1-2 (julkaistu alunperin 1891). Kirja on julkaistu suomeksi nimellä Avioliiton historia (1932). Sen voi lainata ainakin Helmet-kirjastojen Kirjavarastosta (www.helmet.fi).

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.