Löysin fono.fi -sivustolta, että Suomessa olisi kuin olisikin yksin suomenkielinen nauhoite Gunnar Vennergergin säveltämistä Glunteista (Gluntarne). Se on…

Kysytty

Hei

Löysin fono.fi -sivustolta, että Suomessa olisi kuin olisikin yksin suomenkielinen nauhoite Gunnar Vennergergin säveltämistä Glunteista (Gluntarne). Se on tehty 1955, maisterina Antti Heikkilä, glunttia en nyt muista ja pianostina George de Godzhinsky.

Nyt kysyn, miten tai missä näitä historiallisia äänitteitä voisi kuunnella. Olisin vastauksesta hyvin iloinen.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Onkohan kyse osoitteesta http://www.fono.fi/Dokumentti.aspx?culture=fi&ID=8112e231-479e-47d0-bc7… löytyvästä levystä? Tuota levyä ”Historiallisia äänityksiä radioarkistosta 11: Gluntteja” ei näytä löytyvän mistään tietokannoista. Ehkäpä se ei ole ollut kaupallisessa levityksessä. Asiaa kannattaisi varmasti tiedustella julkaisijalta eli Yleisradiolta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Viola-tietokannan mukaan Gunnar Wennerbergin kokoelmasta "Gluntarne" on tehty aikoinaan kolme suomenkielistä levytystä, joita kaikkia voi kuunnella Kansalliskirjaston musiikkikirjaston kuunteluhuoneessa.

1. Vuonna 1929 Aapo Similä ja Gustav Nieminen lauloivat gluntit "Ensi tuttavuutemme johdosta" ja "Kuinka kevät laulattaa". Tuotenumero on Odeon AA210602.
2. Vuonna 1932 Viljo Vartio lauloi gluntin nro 27 Slottsklockan suomeksi nimellä "Linnan kellot". Tuotenumero on Odeon A228215.

Tuo ensimmäisessä vastauksessa mainittu YLE CDY 1696 on valmistettu yhtiön sisäiseen käyttöön, mistä syystä sitä ei löydy julkisista kokoelmista. Voimme kyllä toivoa, että se saatettaisiin kaikkien kuultavaksi, kun tämä on laajin suomenkielisten versioiden äänitys.

Heikki Poroila

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.