Lastenlaulu, joka kuulunut radiossa ollessani lapsi 1960-luvulla. Naisääni laulaa. En tiedä nimeä, mutta laulun toistosäkeessä sanotaan suunnilleen näin: …

Kysytty
23.4.2021

Lastenlaulu, joka kuulunut radiossa ollessani lapsi 1960-luvulla. Naisääni laulaa. En tiedä nimeä, mutta laulun toistosäkeessä sanotaan suunnilleen näin: "Prima ballerina, sadun kaunis primaballerina,...tanssien käy..
Lukuisista etsinnöistä huolimatta en sitä ole löytänyt mistään. Tämä EI ole sama primaballerina , joka euroviisuissa esitettiin ja jonka Robin lauloin suomeksi, Prinsessa.
Kiinnostaa laulun nimi, laulajan nimi ja mistä voisi löytyä sanat lauluun, kiitos!

Vastaus

Vastattu
24.4.2021

Kyseessä näyttäisi olevan Jukka Haaviston säveltämä ja Airi Hastin sanoittama kappale Primaballerina vuodelta 1962. Kappaletta esitti Marjatta Leppänen. Laulu on tallennettu kahdelle äänitteelle, äänilevylle Sweety : Primaballerina (1952) ja CD:lle Onnea Jukalle! (2000). Valitettavasti äänitteitä ei ole lainattavissa kirjastoissa. Myöskään laulun sanoja ei ole julkaistu.

Äänite Sweety: Primaballerina on kuunneltavissa Kansalliskirjaston kuunteluhuoneessa.

https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.4578089

https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/aineistot/aineiston-saatavuus-ja-kaytto#kuunteluhuone

https://finna.fi/

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Laulun sanat sisältyvät vihkoseen "Laula iskelmiä. N:o 6", jonka on toimittanut Heikki Rihla (Westerlund, 1962). Laulu alkaa: "Primaballerina pieni, kaunis sadun ballerina."

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.