Kysymykseni koskee lapsuuden lempielokuvaani, jota en löydä mistään ja pohdin, olisiko jollakulla kirjastolaisella tästä tietoa. Eli kyseessä on Prinsessa…

Kysytty
30.6.2020

Hei! Kysymykseni koskee lapsuuden lempielokuvaani, jota en löydä mistään ja pohdin, olisiko jollakulla kirjastolaisella tästä tietoa. Eli kyseessä on Prinsessa Ruususen versio, joka tuli televisiosta joskus 1990-luvulla, koska minulla olisi se nauhoitettuna VHS-kasetille ja katsoin kasetin lapsena puhki. Tuo elokuva on mielestäni ranskankielinen ja siis ihan aidoilla näyttelijöillä tähditetty, ei animaatio. Muistan utuisen unenomaisen tunnelman, mutta en tosiaan ole varma kielestä, saattaa olla muukin kuin ranskalainen. En ole onnistunut löytämään internetistä tietoa filmistä, ja olisin todella kiitollinen jos joku muistaisi kyseisen elokuvan!

Vastaus

Vastattu
1.7.2020
Päivitetty
1.7.2020

Ylen TV2:lla esitettiin 17.1.1993 Stanislav Párnickýn elokuva Prinsessa Ruusunen (Šípková Růženka/  Šípová Ruženka, 1990). Se esitettiin Ylellä uusintana helmikuussa 1996. Elokuva on valmistunut tsekkiläis-saksalais-ranskalaisena yhteistyönä. Muun muassa alla olevista linkeistä löydät  kuvia elokuvasta. Olisikohan kyse tästä elokuvasta.

Ranskankielisestä Prinsessa Ruusunen -elokuvasta ei tuolta ajalta ole tietoja.

https://www.csfd.cz/film/27701-sipkova-ruzenka/galerie/?type=1

https://www.filmovamista.cz/2082-Sipkova-Ruzenka?zaber=24175&&pocet=19

https://www.imdb.com/title/tt0100626/

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200367

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.