Kultasormuksen elinkaari?

Kysytty
16.3.2009

Kultasormuksen elinkaari?

Vastaus

Vastattu
16.3.2009
Päivitetty
4.12.2018

Korujen käyttöiästä ja uusiokäytöstä löytyy tietoa muun muassa Kuluttajatutkimuskeskuksen sivulta julkaisussa Moisio, Lähteenoja,Lettenmeier: TavaraMIPS: Kodin tavaroiden luonnonvarojen kulutuksen arviointi (http://www.kuluttajatutkimuskeskus.fi/files/5202/2008_06_julkaisu_tavar…).

Samoja aiheita käsittelee Tiina Moision gradu MIPS-menetelmä kodin tavaroiden ekotehokkuuden kuvaajana (2008), joka löytyy Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta(http://www.sll.fi/luontojaymparisto/kestava/mips/kotimips/tavaraMIPSgra…).Sieltä löytyy monenlaista muutakin tuotteiden elinkaareen liittyvää tietoa ja muun muassa MIPS-lukuja eri korumateriaaleille, kuten kullalle (http://www.sll.fi/luontojaymparisto/kestava/mips/mips-lukuja/korut/?sea…).

Sormusten elinkaarta käsittelee myös Lahden ammattikorkeakoulussa tehtySaku Ovaskaisen opinnäyte Korjaamisen ekotehokkuuden tarkastelu MIPS-indikaattorilla(2002.) (http://www.sll.fi/luontojaymparisto/kestava/materiaaleja/sakuovaskainen…).

Taustatietoa voi hankkia myös kirjasta Pekka Heikura: Elinkaarianalyysit: Metodologiaa ja kriittisiä huomioita(1993), joka käsittelee tuotteiden elinkaaritutkimusta. Myös Hannele Tonterin kirjassa Metallituotteiden elinkaariarviointi (1998) voi olla hyötyä. Molemmat kirjat löytyvät Lahden kaupunginkirjastosta.

15 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.