Lahti

Viimeisimmät vastaukset

835 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko Annie's song alkuperäinen versio kappaleille: kun aurinko nousee ja kaikuluotain 31 17.2.2020 Fono-tietokannan perusteella alkuperäisestä John Denverin Annie's song -kappaleesta on tehty juurikin nuo kaksi suomenkielistä versiota: "Olet mun kaikuluotain" ja "Taas aurinko nousee". "Olet mun kaikuluotain" -kappaleeseen sanat on tehnyt Hector. Kappaleen esittäjinä ovat toimineet Freemanin ja Menneisyyden vankien lisäksi Silhuetit, Mari Rantasila ja Ville Valo. "Taas aurinko nousee" -kappaleeseen sanat on tehnyt Juha Tapaninen, ja kappaleen ovat esittäneet Ressu Redford ja Jaana Raivio. Nämä versiot kappaleesta, lukuun ottamatta Jaana Raivion versiota, löytyvät CD-levyinä Lastu-kirjastoista. http://www.fono.fi/ https://lastu.finna.fi/
Löytyykö netistä nuotteja nokkahuilulle? Mielellään helppoja ilman ylennyksiä ja alennuksia. 30 10.2.2020 Verkosta löytyy jonkin verran digitoituja nuotteja. Ne ovat yleensä tekijänoikeusvapaita taidemusiikkinuotteja. Nuottiverkkolähteitä on koottu mm. Musiikkikirjastot.fi-sivustolla: https://www.musiikkikirjastot.fi/kuuntele-musiikkia/digitoidut-nuotit-j… Klassisen musiikin nokkahuilunuotteja löytyy ainakin IMSLP Petrucci Music Librarysta: https://imslp.org/wiki/Category:For_recorder sekä The Mutopia Project -sivustolta: https://www.mutopiaproject.org/cgibin/make-table.cgi?Instrument=Recorder Tekijänoikeudet huomioon ottavia sivustoja, josta löytyisi populaarimusiikin nuotteja on vaikeampi löytää.          
Voiko Helsingin kirjaston kirjan palauttaa Lahteen? 53 30.12.2019 Helsingin kirjastojen kirjoja ei voi palauttaa Lahteen. Lahden kirjastoihin voi palauttaa ainoastaan Lastu-kirjastojen aineistoja.
Missä laulussa on sanat; Niin suuri on ylitse pääse ei 23 30.12.2019 Valitettavasti kappaletta ei löytynyt näillä tunnusmerkeillä. Kenties jokin Kysy kirjastonhoitajalta -palstan lukija tunnistaisi kappaleen näiden muutaman sanan perusteella?
Kuuntelen yhtä Knalli ja sateenvarjon jaksoa, jossa mainittiin sanat "50 crossia". Kirjoitin tuon jälkimmäisen sanan niinkuin luulen että se kirjoitetaan. 36 27.12.2019 Kielitoimiston sanakirjan mukaan krossi on kappalemitta, joka tarkoittaa 12 tusinaa, eli 144 kappaletta. Otavan isossa tietosanakirjassa mainitaan, että sana tulee ranskan kielestä (grosse).
The Battle Hymn of the Republic <- tuohon on taidettu tehdä aika montakin myös Suomalaista kappaletta wikipedia tietää kertoa, että ainakin Kalle Kustaan Muori… 43 18.12.2019 Suomenkielisiä kappaleita, jotka mukailevat Battle Hymn of the Republic -kappaleen sävelmää ovat äänitetietokanta Fonon mukaan lisäksi ainakin Sun kloorin kloorin halleluuja (esittäjänä J. Karjalainen), Solidaarisuutta aina (esittäjänä Paleface), Talven tullen (esittäjänä mm. Laulavat Turuset), Nyt Teps - jalkapallo ja Nyt Teps - jääkiekko (esittäjänä kummassakin Seitsemän Seinähullua Veljestä) sekä Pikku Jerryn auto (esittäjänä Pikku Danny ja Rokkipoppoo).  
Körtti-isäntä Jeremias Piuholan (k. 7.9. 1937 Ylistarossa) nekrologissa Hengellisessä Kuukauslehdessä on seuraava teksti: "Siellä halvat vastaan otetaan, ne… 32 5.12.2019 Valitettavasti ei käytettävissä olevista lähteistä selvinnyt, mistä tuo teksti on peräisin. Se ei kuitenkaan ole nykyisestä Siionin virsien kokoelmasta. Vanhahtavan tyylin perusteella se lienee jostain vanhemmasta kokoelmasta. Tästä voisi kysyä Herättäjä-yhdistyksen sivun kautta Siionin virsien uudistamisesta tietäviltä, https://www.h-y.fi/siionit/kysy.html Siionin virret, https://www.h-y.fi/siionit.html Virsikirja verkossa, https://virsikirja.fi/
Kysyisin joululahjakirjavinkkejä 25-vuotiaalle nuorelle miehelle, joka on innokas lukija. Esimerkkejä kirjoista, joista on pitänyt: Tuulen varjo (ja muut … 74 28.11.2019 Lukutottumuksen perusteella suosittelisin hänelle esim.: Sjón: CoDex 1962 Lemaitre Pierre: Petoksen hinta Christoffer Carlsson: Leo Junker -sarja Varjot Ääret Salaisuudet Voimat Dicker, Joël: Totuus Harry Quebertin tapauksesta Hanya Yanagihara: Pieni elämä Lisäksi seuraavien mestarikertojien koko tuotanto, esim. seuraavat teokset ovat olleet vaikuttavia lukukokemuksia: Paul Auster: New York-trilogia Roberto Bolano: 2666 Don DeLillo: Nolla kelviniä Italo Calvino: Jos talviyönä matkamies José Saramago: Lissabonin piirityksen kirjuri Haruki Murakami: Tanssi tanssi tanssi   Toivottavasti näistä joku tärppäisi.
Pystynkö netin kautta hankkimaan kirjastokortin ja siihen pin koodin jotta pääsen lainaamaan e-kirjoja? 58 20.11.2019 Voit täyttää kirjastokorttihakemuksen netissä: https://lastu.finna.fi/Content/info#librarycard Kirjastokortti täytyy kuitenkin hakea kirjastosta ja sen saa esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
Miten voi saada selville kun ukkini on suomennettanut sukunimensä ja silloin kerrottu, että nimi tulee suojelluksi hänen suvulleen. Nyt käynyt ilmi, että… 63 15.11.2019 Voit tarkistaa esimerkiksi nimipalvelusta, kuinka monen käytössä mikäkin sukunimi on. http://verkkopalvelu.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=1 Väestökirjahallintoon liittyviä yksittäisten kansalaisten henkilötietoja koskevia asioita voi selvittää paikallisesta maistraarista.
Onko tietoa kuka on kirjoittanut Arvo Poika Tuomisen muistelmateokset kuten Kremlin kellot? Teokset ovat tyylillisesti saman laisia ja melko sujuvaa kieltä. … 46 15.11.2019 Arvo Poika Tuomisen muistelmasarja on hänen omaa tuotantoaan. Värikkäiden muistelmien syntyhistoria on kuvattu yksityiskohtaisesti Panu Rajalan ja Hannu Rautkallion teoksessa Petturin testamentti: Arvo Poika Tuomisen todellinen elämä.
Olen nähnyt että Eino Jokinen on kirjoittanut kirjan "Ei mirkki vaan pissi" - Utsjoen elämää entisaikaan. Mitä mirkki-sana oikein tarkoittaa? Onko Mirkki-sukunimeä Suomessa? 47 6.11.2019 Eino Jokinen kertoo mirkki-sanan merkityksestä kirjansa alkusanoissa (s. 5). Jokisen mukaan vanhemmat saamelaiset eivät vielä 30-40 -luvulla osanneet kunnolla sanoa y-äännettä, vaan siitä tuli i-äänne. Koska sudet tappoivat silloin satojakin poroja joka vuosi, niin susia yritettiin tappaa mm. myrkyllä. Tällä tavalla susia ei kuitenkaan saatu tapettua kovin hyvin, vaan ampuminen oli parempi keino. Poromies Sammeli Laiti sanoi siksi näin: "Ei susille mirkki auta, pissi niille vain auttaa." Väestörekisterikeskuksen Sukunimihaulla ei Suomesta löydy yhtään Mirkki-nimistä.  
Myrskyn jälkeen Rami Hammar, The Riders <- tuota ei taida löytyä mistään suomen kirjastoista CD:nä ainakaan Lahdesta ei löytynyt?!? 77 4.11.2019 Rami Hammarin Myrskyn jälkeen -kappale löytyy Lahden kaupunginkirjastosta seuraavilta kokoelmalevyiltä: - 40 suomalaista rautalankahittiä = 40 great rautalanka hits. - Rautalankaparaati 1, 27 rautalankaklassikkoa. - Kitara soi rautalankaa 2 (tässä kokoelmassa kappale nimellä After the storm).
Löytyisikö teiltä tietoa joululaulusta, jossa on seuraavanlaisia sanoja: "Tonttukultain töppösiin kun pohjat pannaan puiset, kopsuttain käyvät nyt tontut… 47 30.10.2019 Kyseessä on Martti Helan säveltämä ja Matilda Sirkkolan sanoittama "Joulupukki, kelpo ukki", jonka 7. säkeistö menee juuri noin. Laulu löytyy muutamasta nuottikirjasta, esim. kirjasta Koska meillä on joulu: kauneimmat joululaulut (Fazer 1978 ja 1986).   
Onko Kuopion kirjastossa digitointi mahdollisuutta lp- levyistä? Osaatteko sanoa missä olisi yhden levyn digitointi mahdollisuus jos ei Kuopion kirjastossa ole? 47 23.10.2019 Kirjaston verkkosivujen mukaan ainoastaan Tuusniemen kirjastossa on digitointilaite, ja sillä voi digitoida vain VHS-elokuvia: https://kuopio.finna.fi/Content/asiakkaana#digitointipiste Tietoa Suomen kirjastojen digitointipisteistä löydät täältä: https://hakemisto.kirjastot.fi/services/service/digitointimahdollisuus Kuopion alueella ainakin Monen Toimen Welho -yritys vaikuttaisi tarjoavan maksullisena palveluna LP-levyjen digitointia: https://monen-toimen-welho.webnode.fi/kasettien-editointi/
Mistä voin oppia Kiinaa netissä? 53 22.10.2019 Internetistä löytyy laadultaan erilaisia ilmaisia sekä maksullisia kielikursseja. Niitä voi hakea hakukoneilla esimerkiksi hakusanalla (ilmaiset) kielikurssit tai (free) language courses. Ylen sivujen avulla voi opiskella perusteita kiinan kielestä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/kielimatka-kiinaan Voin suositella myös ilmaista englanninkielistä Duolingo-palvelua, jonka avulla voi harjoitella kiinaa: www.duolingo.com Verkkokurssien lisäksi kannattaa muistaa kirjastojen monipuoliset kieltenopiskelukirjat ja muut materiaalit.  
Olen katsonut muutaman kerran elokuvan Wild Child jonka pääosissa on mm. Emma Roberts niin nyt kiinnostaa tietää onko tuo elokuvan ns. "tunnus" kappale Iggy… 47 22.10.2019 Tarkoitat varmaan Real Wild Child -kappaletta, jonka on säveltänyt Johnny Greenan, Johnny O'Keefe ja Dave Owens. Iggy Pop on tehnyt kappaleesta cover-version. Elokuvan version esittää laulaja Sarah Harding, joka on tunnettu mm. Girls Aloud -yhtyeestä. Lähteet:https://www.imdb.com/title/tt1024255/soundtrack?ref_=tt_trv_sndhttps://en.wikipedia.org/wiki/Wild_One_(Johnny_O%27Keefe_song)
Onko kukaan muu suomalainen artisti esittänyt Europe yhtyeen kasarihittiä kuin Robin Packalen? 64 30.9.2019 Tarkoitat varmaankin kappaletta The final countdown. Sen on levyttänyt moni suomalainen yhtye, mutta sooloartistina Robin taitaa olla ainoa. Löydät eri esittäjien versioita, kun kirjoitat verkkokirjaston hakuriville "final countdown" ja valitset aineistotyyppi-valikosta Äänite. Tässä suora linkki Lastu-kirjastojen hakutulokseen: https://lastu.finna.fi/Search/Results?limit=0&dfApplied=1&lookfor=final+countdown+&type=AllFields&filter%5B%5D=%7Eformat%3A%220%2FSound%2F%22 . 
Khefrenin Pyramidin huipulla oleva kivikerros? Onko siellä vielä sitä valkoista kalkkikiveä Jota ei ole saatu varastettua, vai mitä se on? 55 30.9.2019  Pieni osa pyramidien päällysteenä käytetystä kalkkikivestä on tosiaan vielä säilynyt Khefrenin pyramidin huipulla ja antaa jälkipolville kuvan pyramidien alkuperäisestä ulkonäöstä. Pyramidit olivat liki keskiajalle asti koskemattomia, lukuun ottamatta haudanryöstäjien käyttämiä tunneleita. Myöhemmin pyramidien ulkopinnan sileää ja kiiltävää kalkkikiveä tarvittiin Kairon rakennustöissä ja oli helpompaa irrottaa päällystekiviä pyramideista kuin hankkia niitä kivilouhoksista. Toisaalta myös esitetty teoria, että kaikki pyramidien rakennuskivet eivät olisikaan peräisin louhoksista vaan osa olisi muovattu paikan päällä betoninkaltaisesta kalkkikivimassasta. Lähteet:https://yle.fi/uutiset/3-5755196 Maailman seitsemänkymmentä  ihmettä : suuret...
Jäikö pompeijissa ruumisonkaloihin niiden luurangot, eli onko niiden kipsivalosten sisällä ihmisen luurangot? 60 30.9.2019 Osa Pompeijin uhreista koteloitui ja kun vulkaaniseen ainekseen jäänyt ontelo täytettiin kipsillä, näin saadusta kolmiulotteisesta mallista saatiin röntgenkuvauksella niin yksityiskohtainen kuva ruumiista, että siinä näkyy myös luusto. Lisätietoa seuraavista Tieteen Kuvalehden ja Historia -lehden jutuista: https://tieku.fi/menneisyys/historia/pompeji-osa-pompejilaisista-sai-tallin-paahansa https://historianet.fi/sivilisaatiot/rooman-valtakunta/vesuvius-kylvi-tuhoa-ja-kuolemaa-pompeji-pimeni