Kansainvälinen tilinpäätös/ias-standardit

Kysytty
3.4.2001

kansainvälinen tilinpäätös/ias-standardit

Vastaus

Vastattu
5.4.2001
Päivitetty
5.4.2001

Liikkeelle voisi lähteä, jos aihe on vieraampi, taustatiedon etsimisestä. Itse jouduin näin tekemään, ja hakusanalla ias-standardit löysin Googlella (http://www.google.com) aiheesta taustatietoa. Vesa-verkkosanastosta (http://vesa.lib.helsinki.fi/ysa/index.html) löytyy asiasana tilinpäätös ja sille suppeampia ja rinnakkaistermejä. Ne ovat hyvä lähtökohta tietokantahaussa.

Jyväskylän kaupunginkirjaston aineistotietokannasta (http://jkl226.jkl.fi:8001/Intro?formid=form1) löytyy jo useita teoksia tilinpäätöshakusanalla, ja tulosjoukkoa voisi rajata vuosilukurajauksella uusimpiin teoksiin. Samaten kannattaa kokeilla luokkahakua luokalla 69.21 vastaavan vuosilukurajauksen kanssa.

Jyväskylän yliopiston kirjaston tietokannassa (http://www.hyper.lib.jyu.fi/) voisi ensin kokeilla vapaasanahaulla ias-tilinp* tai pelkkä ias, ja sen jälkeen tilinpäätös-asiasanalla ja luokitushakuakin voisi kokeilla luokilla 657 ja sen alaluokilla. Kattavimmin teoksia löytyy yliopistokirjastojen yhteisluettelo Lindasta, jota voi käyttää yliopiston, ammattikorkeakoulun tai kaupunginkirjastossa. Teoksia löytyy esim. vapaasanahaulla ias-tilinpää* tai ias-stand* tai asiasanalla tilinpäätös.

Lehtiartikkeleita kannattaa etsiä artikkelitietokanta Artosta ja Aleksista, joita voi käyttää samoin kuin Lindaa. Hakusanoja voisivat olla esim. ias, ias-tilinpäätös ja tilinpäätös. Englanninkielisiä lehtiartikkeleita löytää esim. Ebsco-artikkelitietokannasta, jota voi käyttää kuten Lindaa tai Artoa. Esim. hakusanoilla accounting standards tai international accounting standards pääsee hyvin alkuun.

Internet-resursseista kannattaa tutustua ainakin Helsingin kauppakorkeakoulun ylläpitämään Taloustieteiden virtuaalikirjastoon, http://helecon.hkkk.fi/virtuaalikirjasto/aihehakemisto.html

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.