Kaipaisin artikkeleita, graduja tms. aiheesta ADL-toiminnot, mutta en ole löytänyt ainakaan kaupunginkirjastoista (Hki). ADL-toimintojen yhteydessä puhutaan…

Kysytty
4.4.2006

Kaipaisin artikkeleita, graduja tms. aiheesta ADL-toiminnot, mutta en ole löytänyt ainakaan kaupunginkirjastoista (Hki). ADL-toimintojen yhteydessä puhutaan myös fyysisistä toiminnoista.
Jos jotakin vielä löytyisi aiheesta päivittäiset toiminnot, olisin erittäin kiitollinen.

Vastaus

Vastattu
5.4.2006
Päivitetty
6.4.2006

Yleisistä kirjastoista löytyy aiheeseen liittyen esimerkiksi seuraava väitöskirja:
Laukkanen, Pia: Iäkkäiden henkilöiden selviytyminen päivittäisistä toiminnoista (väitösk. Jyväskylän yliopisto, 1998). HelMet-aineistohausta löytyy lisää aineistoa käyttämällä sanahakua ja hakusanoina esimerkiksi vanhukset selviyt** tai vanhukset toimin**, käyttäen katkaisumerkkejä.
Yliopistokirjastoista löytyy esimerkiksi Pirkko Kasasen Ikäihmisten kotona asumisen edellytykset - itsenäisen asumisen malli avuksi asumisen muutostöiden suunnitteluun (Työtehoseura, 2004).
Lehdessä Vanhustenhuollon uudet tuulet (2004; 5, 26-27) on ollut Hilkka Tervaskarin artikkeli Seniorin sosiaalisen itsenäisyyden ja omatoimisuuden tukeminen (tutkimus).

Yliopistokirjastojen yhteistietokanta Linda on käytettävissä vain kirjastoissa. Helsingin yliopiston aineistohakuun Helkaan pääsee osoitteesta: http://www.helsinki.fi/helka/

Lehtiartikkeleita voi hakea kirjastoissa käytössä olevaa Aleksi -artikkeliviitetietokantaa käyttäen.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.