Innostuin kovin Ann-Christin Antellin Puuvillatehdas-sarjasta. Olisiko teillä suositella samankaltaisia kirjoja, kuin nämä? Erityisesti pidin ajanjaksosta jota…

Kysytty

Hei!

Innostuin kovin Ann-Christin Antellin Puuvillatehdas-sarjasta. Olisiko teillä suositella samankaltaisia kirjoja, kuin nämä? Erityisesti pidin ajanjaksosta jota kuvattiin, ja myös siitä, että kirja sijoittuu Turkuun. Eri säätyjen välinen suhde oli myös mielenkiintoinen.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Jos pidät Ann-Christin Antellin teoksista, varsin luonteva paikka etsiä samankaltaisia kokemuksia on kääntyä Kaari Utrion sekä Pirjo Tuomisen laajojen tuotantojen pariin, jotka usein sijoittuvat 1300-1900 -lukujen välille Suomeen tai sen lähialueille. Antell edustaa monella tavalla samaa historiallisen romaanin lajia Utrion ja Tuomisen kanssa ja on varmasti myös saanut jälkimmäisiltä tyylilajin kotimaisilta jättiläisiltä merkittäviä vaikutteita. 

Kaari Utrion esittely Kirjasampo.fi -verkkosivulla: https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123175904013124

Pirjo Tuomisen esittely Kirjasampo.fi -verkkosivulla: https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123175912973059

Jos nimenomaan Turku kiinnostaa sinua tapahtumapaikkana, Tuomisen teos Kaarina Hannuntytär sijoittuu 1500-luvun Turkuun - teoksen keskeisenä aiheena on sinua ilmeisesti kiinnostavat jännitteet säätyjen välisissä (rakkaus)suhteissa. Samoin Utrion monet teokset sijoittuvat ainakin osittain Turkuun, kuten Ilkeät Sisarpuolet, jonka yhtenä tapahtumapaikkana toimii vuoden 1827 Turku.

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.