IKL:n aikanaan omistaman ravintolaketju Mustan Karhun laulukirjasta löytyi kappale Suora kurssissaan. Laulun alla tekijätietoina "Hila" - Tapio Ilomäki…

Kysytty

IKL:n aikanaan omistaman ravintolaketju Mustan Karhun laulukirjasta löytyi kappale Suora kurssissaan. Laulun alla tekijätietoina "Hila" - Tapio Ilomäki. Laulukirjassa on vain sanat. Voisiko jostain löytyä sävel kyseiseen kappaleeseen?

SUORA KURSSISSAAN

Ei orjuutta Suomessa kärsitä ei!
Ei siedetä vierasta iestä...
...
Suora kurssissaan
IKL on vaan,
tää uljas, voitokas, varma!

Vastaus

Vastattu

En löytänyt nuottia tähän lauluun kirjastojen tietokannoista. Lehtitietojen perusteella nuotin on julkaissut IKL:n kannatusyhdistys. Lehtitietojen perusteella Tapio Ilomäki (1904-1955) on sekä säveltänyt että sanoittanut laulun. Laulu mainitaan ilmoituksissa ja jutuissa, joissa kerrotaan laulun laulamisesta eri tilaisuuksissa. Laulun nimi vaihtelee: ”Suora kurssissaan”, ”Suora kurssissa” tai ”Suora kurssi”.

Nuotti voi löytyä jostain arkistosta. Suomalaiset musiikkiarkistot -julkaisun mukaan Tapio Ilomäen sovitukset ja sävellyskäsikirjoitukset ovat Helsingin yliopiston kirjastossa (eli Kansalliskirjastossa) ja Suomen elokuva-arkistossa. Kansallisarkistossa on Isänmaalliseen kansanliikkeeseen liittyvää aineistoa.

 

Lähteitä:

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot:

https://digi.kansalliskirjasto.fi

Ilmoitus IKL:n nuoteista, esim. Lakeuden suunta -lehdessä (Digi.kansalliskirjasto.fi, Lakeuden suunta, 22.06.1934. Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot):

https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1873598?page=2

IKL:n kaupan ilmoitus Ajan suunta -lehdessä (Digi.kansalliskirjasto.fi, Ajan suunta, 23.04.1939. Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot):

https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1957510?page=6

Suomalaiset musiikkiarkistot:

https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/115992/Suomalaiset_musiikki…

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.