Otsikko
Haluaisin lukea ruotsiksi jonkin ammattijalkapalloilijan elämäkerran. Ruotsin tulee olla alkuperäiskieli. Osaatteko ehdottaa jotakin?

Kysytty

Hei! Haluaisin lukea ruotsiksi jonkin ammattijalkapalloilijan elämäkerran. Ruotsin tulee olla alkuperäiskieli. Osaatteko ehdottaa jotakin?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Ruotsalaisten jalkapalloilijoiden elämäkertoja on kirjoitettu aika paljon. Niistä tunnetuin tällä hetkellä on on Zlatan Ibrahimovićin elämäkerta. Teos Zlatan Ibrahimović: Jag är Zlatan Ibrahimović : min historia (berättat för David Lagercrantz) ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2011 (Bonniers) ja sitä on saatavana Helmet-kirjastoista useana eri painoksena. Se on olemassa myös äänikirjana.

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2040750?lang=fin

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2029313?lang=fin

Helmetistä löytyy myös muutama muukin teos:

När ljuset släcks, Magnus Hedman - Gunnar von Sydow 2012, kertoo ruotsalaisesta jalkapallomaalivahdista, Magnus Hedmannista. Se löytyy Helmetistä vain painettuna kirjana.

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2111393?lang=fin

Det är bara lite cancer : om livet, döden och myten om mig själv. Klas Ingesson ; [medförfattare: Henrik Ekblom Ystén] kertoo kovan tason jalkapallon pelaajan syöpäsairaudesta ja kuolemasta. Myös äänikirjana, 

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2201435?lang=fin

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2224355?lang=fin

Muita ruotsalaisista huippujalkapalloilijoista kirjoitettuja teoksia löytyy muista kirjastoista Suomessa. Ne täytyisi tilata kaukolainaksi. Finna.fi:n kautta löytyvät:

Bosse : en hyllning Tapper, Staffan, författare. ; Sjöblom, Micke, författare. ; Roos, Anders, författare. Roosbocker.se [2018]. Bosse Larssonista kertova teos. Löytyy Tammisaaren kirjastosta.

Fotboll, stjärnor och vin Liedholm, Nils. Askelin & Hägglund 1984. Nils Liedholmin elämää ja pelaajauraa. Löytyy varastokirjastosta.

Fotboll är en skön konst. Gren, Gunnar, - Gren, Bert. Sportförlaget [1993] Gunnar Grenin elämää ja pelaajataivalta. Myös varastokirjastossa. 

Aika hyvä lista kirjoista, joita on kirjoitettu ruotsalaisista jalkapallon pelaajista löydät täältä, http://www.sportboken.com/kategori.asp?id=1038 Kaikkia ei löydy suomalaisista kirjastoista.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.