Haluaisin löytää lastenkirjan, jota luin 1970-luvun lopussa ja jossa mekko kasvoi tytön mukana. Tyttö sai muistaakseni kirjeitä joltain räätäliltä (?) ja…

Kysytty
28.7.2012

Hei,
haluaisin löytää lastenkirjan, jota luin 1970-luvun lopussa ja jossa mekko kasvoi tytön mukana. Tyttö sai muistaakseni kirjeitä joltain räätäliltä (?) ja ihanassa mekossa oli volangit (enkä silloin tiennyt, mitä ne olivat). Kirja oli muistaakseni aika ohut ja kuvat olivat suuremmassa roolissa kuin teksti - ehkä. :)

Vastaus

Vastattu
30.7.2012
Päivitetty
30.7.2012

Kirja on nimeltään Herra Pähkinäinen ja se on ilmestynyt Tammen kultaiset kirjat -sarjassa. Tekstin on kirjoittanut Britt A. Hallqvist, kirjan on suomentanut Marjatta Kurenniemi ja kuvittanut Birgitta Nordenskjöld.

"Seinällä riippui kiulukanpunainen mekko, jossa oli pitsikaulus ja rypytettyjä rimssuja - volankeja!"

Kirjan toinen painos vuodelta 1973 löytyy Hämeenlinnan pääkirjaston varastosta ja Janakkalan kirjastosta.
https://hameenlinna.verkkokirjasto.fi/web/arena/results?p_p_state=norma…

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentit

Hei! Haluaisin löytää 1970-luvun lasten kuvakirjan, jossa joku pörriäinen lenteli kesäyön maisemissa. Taustat olivat oikeita valokuvia ja pörriäinen muistaakseni päälle piirretty. Olisiko ollut ruotsalainen alkuteos. Mikähän kirja lienee kyseessä? Olen koettanut etsiä teosta jo parikymmentä vuotta...

Voisiko olla Marjatta Kurenniemen Höpsökärpänen?

Toinen ehdotus on tällainen: Elokuvaan Tuulihattu pohjautuvassa Beppe Wolgersin samannimisessä kirjassa (1975) seikkailee ainakin piirretty kimalainen. Osa kirjan kuvista on valokuvia (elokuvasta kaiketi) ja joitakin niistä on elävöitetty piirroshahmoin. Tarina sijoittuu Pohjois-Jämtlantiin ja tapahtuma-aika on juhannusyö.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?