Etsin koulunsa aloittaneelle lapselle(pojalle) sopivaa satukirjaa, joka käsittelisi pelkoja, pelkäämistä. Löytyisikö teiltä vinkkejä?

Kysytty
21.8.2008

Hei,
etsin koulunsa aloittaneelle lapselle(pojalle) sopivaa satukirjaa, joka käsittelisi pelkoja, pelkäämistä. Löytyisikö teiltä vinkkejä?

Vastaus

Vastattu
22.8.2008
Päivitetty
2.2.2009

Lastenkirjoissa käsitellään monenlaisia pelkoja. Kuvakirjoista voisin suositella Anthony Brownen "Martti murehtijaa". Siinä poika tekee huolistaan pieniä nukkeja ja käsittelee pelkojaan niiden avulla. Anna-Mari Kaskisen "Kun pelottaa" voisi myös olla tutustumisen arvoinen. Aiheena siinäkin lasten erilaiset pelot.

Satukirjoista hyviä voisivat olla Timo Parvelan "Keinulauta", Antoine de Saint-Exupéryn "Pikku Prinssi" ja Astrid Lindgrenin "Ronja ryövärintytär". Kirjoissa puhutaan yksinäisyydestä ja ystävän etsimisestä, ihmissuhteiden mutkista ja rohkeuden oppimisesta. Ronjaa luetaan esimerkiksi jo esikouluissa. Erään 6-vuotiaan mielestä paras kohta oli se kun Ronja tapasi Birkin syvän rotkon - Helvetinkuilun - reunalla ja heidän ystävyytensä alkoi aika hurjalla tavalla.

Toivottavasti näistä oli apua. Keinulauta on tänä syksynä myös Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistossa.

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei, on pitkä siitä, kun kysyit, mutta vastaan, vaikka epäilen, ettet lue enää kommentteja tähän vastaukseen.

Olen kolmen lapsen äiti (=paljon on luettu) ja harmistelen, että olen antanut lainaksi yhden MAAILMAN parhaista lastenkirjoista, josta ei ole siis otettu uusintapainosta.

Kirjan tiedot ovat
Vinje, Kari: Oravaleijona. Helsinki : Kirjaneliö. (Pieksämäki) 1984.

Terv. raija,

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.