helmet

319 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
10-vuotiaan lapseni kaksi intohimoa ovat kalastus ja lukeminen. Ostaisitteko suositella lasten kirjallisuutta tai 10-vuotiaalle sopivaa kirjallisuutta, jossa… 56 8.9.2021 Kalastuksesta kiinnostunut voisi lukea esimerkiksi Timo Parvelan Paten kalastuskirjan tai saman kirjoittajan Pate ja Blacknessin hirviö -kirjan. Myös Kalle Veirton kirjassa Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja hitonmoinen lohisoppa, kalastellaan mökillä. Kivoja tietokirjoja kaloista ovat esimerkiksi Carlos da Cruzin Kalojen mitalla ja Niina Mäen Nuuskamuikkusen kalakirja. Kalastusaiheisia kirjoja voi hakea Helmetin tarkennettu haku-toiminnon avulla. Hakusanaksi laittaa kalastus ja sen jälkeen rajaa hakua lastenaineistoon.
Miten pitkäksi aikaa esim koripalloa voi lainata? 46 6.9.2021 Muutamista Helsingin kirjastoista voi lainata koripallon joko 1 päiväksi tai 14 päiväksi. Näet listan lainattavista esineistä ja niitä lainaavista kirjastoista, kun laitat Helmetin tarkennettuun hakuun hakusanaksi haluamasi välineen (esim. koripallo) ja valitset aineistoksi esineen. Tarkemman esineen laina-ajan saat kysymällä sitä kirjastosta.https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__S%28koripallo%29%20f%3Aq__O…
Toinen henkilö noutaa varatun kirjan kirjasto-autosta 114 29.11.2018 Espoon kirjasto-autoissa on joustava varausten noutokäytäntö verrattuna kiinteisiin kirjastoihin. Noutaja voi lainata joko omalla tai varaajan kortilla (kiinteissä kirjastoissa lainataan aina noutajan kortilla). Työntekijä poistaa varauksen sen henkilön tiedoista, joka on tehnyt varauksen, jos toinen henkilö lainaa sen omalla kortillaan. Jos hän lainaa sinun kortillasi, varaus poistuu itsestään. Valtakirjaa ei tarvita.
Helsingin Alppiharjun kaupunginosa muodostuu Harjun ja Alppilan osa-alueista. Onko Harjun alue kuulunut joskus Kallion kaupunginosaan? 1324 20.11.2017 Kallion kaupunginosa näyttäisi olevan osin Harjun tilan mailla. http://www.vihreatsylit.fi/?p=5087 Heikki Wariksen kirjassa Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolelle kerrotaan tilanteesta vuonna 1900: "entiset huvila-alueet olivat laajentuneet kaupunginosiksi, joista suurin oli Kallio... Sen takana olivat Kaiku, Surutoin, Harju ja satamaradan toisella puolella Vallila. (s. 53) Alppiharjun (ja Harjun historiasta) löytyy tietoa mm. Alppila-seuran sivuilta: http://www.alppila.net/alppiharju
Atticus (ATTICUS (@atticuspoetry)) kirjoittaa aivan upeasti, mutta vaikuttaa salaperäiseltä tyypiltä. Mitä hänestä tiedetään? Onko kuvaa? 315 20.11.2017 Hän on todella hieman salaperäinen... Kuvat ovat yleensä naamion suojista otettuja. Löysin yhden, joka voisi olla sama henkilö (runoilija myös) http://insideofknoxville.com/2012/01/first-night-knoxville-2012-part-4-… Saattaa kuitenkin olla vain hieman saman oloinen. Tietoja on yhtä harvakseltaan: https://studybreaks.com/2017/11/10/atticus-masked-poet/
Onko olemassa luotettava nettisivusto, josta saisin henkilötietoja 1800- luvun lopulla ssyntyneistä sukulaisistani Suomessa. minulla on heidän syntymäajat ja… 406 13.11.2017 Lähtisin selvittelemään asiaa Kansallisarkiston sivuilta. https://www.arkisto.fi/ Sukua saattaa joutua etsimään monesta arkistosta, jotka kuitenkin löytyvät sivustolta. Aluksi kannattaa varmaan lukaista hieman ohjeistusta: https://www.arkisto.fi/fi/asiointi/ensi-kertaa-arkistossa
Vallami on ulkoilualue Ylihärmässä (nyk Kauhavaan kuuluva). Mitä tarkoittaa Vallami? 636 13.11.2017 Vallamia ei löydy Suomen murresanakirjasta, eikä Sukunimi-infokaan kerro Valla -nimen merkitystä. Voisiko Vallami olla vain muunnos sukunimestä?
Lainaamani kirjan liimaukset antavat periksi ja sivuja/sivuryppäitä on alkanut irrota :o ! Mitä voin tehdä !? Kyseessä Harry Potter y el prisionero de Azkaban,… 331 3.11.2017 Lue kirja rauhassa loppuun. (voit pinota irtolehdet erikseen, niin lukeminen on helpompaa) Palauta risa kirja tiskille ja kerro miten kävi eli kirja hajosi lukiessa. Silloin sinulta ei peritä maksua kirjan rikkoutumisesta.
Onko Espoon kirjaston omatoimikirjastoissa käyttösääntöjä ja mistä sellaiset voisi lukea? Kielletäänkö säännöissä toisten (tuntemattomien) ihmisten päästäminen… 324 3.11.2017 Kiitos palautteestasi. Meillä on Espoon yhteiset Omatoimiohjeet, mutta niiden siirtäminen Helmet-sivuille on jäänyt puolitiehen. Hoidan Asian kuntoon pikimmiten. Ohjeet löytyvät silloin Info-välilehdeltä. Kirjastossa ohjeita pitäisi olla asiakkaiden saatavilla paperisina.
Yritän maksaa myöhästymismaksuja verkon kautta, mutta minulla on niin vanha kortti ettei minulla ole tät CVV-koodia. Miten maksan? 259 2.11.2017 En osaa sanoa, miten verkkomaksaminen luottokortilla sujuu ilman cvv-koodia. Voisit kysyä sitä pankistasi. Helmet sivulla maksaminen sujuu myös verkkopankkitunnuksin tai mobil Payn avulla. Kenties ne olisivat sujuvampia tapoja maksaa?
Onko espoon tai helsingin kaupungin kirjaston koneissa google slides -ohjelmaa? 256 25.10.2017 Google slides näyttäisi toimivan Chrome-selaimessa, kun vain omistat Google-tunnukset. Ohjelman käyttö siis onnistuu kirjastojenkin koneilla.
Löysin tosi oudon sienen osaisko joku heittää arvausta mikä se oli. Se oli ruskea,lahopölkyssä kasvava,muodoltaan hieman piispanhiippaa muistuttava siitä… 303 16.10.2017 Jos Sinulla on mahdillisuus lähettää siitä kuva esim. Suomen sieniseuraan http://www.funga.fi/ tai Helsingin yliopiston Pinkka-palveluun http://www.helsinki.fi/pinkka/index.htm, saat varmaan luotettavan vastauksen. Voit myös yrittää selailla Suomen kasvimuseon teosta Suomen sieniopas. Siitä löytyvät kaikki syötävät ja syömäkelvottomat suomalaiset sienet.
Raakakaakaota markkinoidaan terveyselintarvikkeena. Sisältääkö raakakaakao merkittävästi enemmän kivennäis- ja hivenaineita ja antioksidantteja verrattuna… 267 2.10.2017 Ilmeisesti tutkimuksissa on huomattu jonkinlaista tieteellistä eroa erilailla käsiteltyjen kaakaopapujen flavonoidipitoisuuksissa. PubMed tietokannasta (Helmet tietokannat) hakusanalla Raw cocoa, löytyy esim. Seuraava tutkimus: Physicochemical properties and antioxidant capacity of raw, roasted and puffed cacao beans. Hu S, Kim BY, Baik MY. Food Chem. 2016 Mar 1;194:1089-94. doi: 10.1016/j.foodchem.2015.08.126. Epub 2015 Aug 29. Samasta tietokannasta löytyy muitakin tutkimuksia kaakaosta.
Mitä tarkoittaa sana TIPITAMPPARI?Kertooko sana ihmisestä jonka pitää tehdä jokin asia tai pitää lähteä jonnekkin,mutta ennenkuin hän tekee kumpaakaan,hän… 490 31.8.2017 Kotimaisten kielten keskus yritti selvittää sanan merkitystä. Tipitampparista ei löytynyt tietoja. Tipistä on tietoja etenkin kananpojan merkityksessä; tamppari on kankaan vanutuslaite tai sen käyttäjä, tai hevonen, joka nostelee jalkojaan korkealle. Tipi-alkuosaa käytetään myös vahvistuksena sanassa tipitarkkaan = erittäin tarkkaan. Ja vielä, tipitaari merkitsee tärpättiä (Suomen murteiden sanakirjassa hakusanan kipitaari alla). Selvitystyö teki: Anna-Liisa Kristiansson Erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskus
Olisin kiinnostunut testaamaan 3D tulostusta. Mikä on Tapiolan kirjastossa maksimikoko mitä voi tulostaa? Onko jokin ohjeellinen tulostusaika koon mukaan, mikä… 512 28.8.2017 Tulostimet ovat melko pieniä, joten tulosteen koko ei voi olla kovin suuri n. 20x20 cm. Tulostuakoko vaikuttaa jyös aikaan. Tuloste pitää saada valmiiksi kirjaston aukioloaikana, joten kovin isoa projekstia ei kannata tehdä yhtenä kappaleena. Monet mallinnusohjelmat kertovat arvioidun tulostusajan esim Thingiversestä löydät valmiita malleja aikoineen. Ensimmäiselle yritykselle kannattaa varata koneen lisäksi opastaja. puh. 0438 2711 85 Vinkkejä 3D tulostukseen löydät Helmetin Paja-sivuilta:http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pajat_ja_verstaat 3D-tulostuksen pikaohje 1.Suunnittele esineesi mallinnusohjelmalla tai etsi valmis tulostusmalli verkosta (vinkkejä alla linkkilistassa). Tulostettavat mallit ovat .stl- tai .obj-...
Etsin Oltermanni-juuston päälle sopivaa muovista kantta. Tällaisia sai kylkiäisenä jossain vaiheessa kaupoista ostaessaan Oltermanni-juuston. Mistähän… 2108 17.7.2017 Muovista kantta tai kokonaista kupua kyllä mainostetaan monissa nettikaupoissa, mutta ihan oikeaa tuotetta heillä ei ole. Torin ja Huutonetin seuraamista kannattaa siis jatkaa. Kysyin kannen ja kuvun perään valion Facebook-sivuilta. Luulen, että sinunkin kannattaa lähettää palautetta suoraan Valiolle. Jospa he ottaisivat hyvän tuotteen uudelleen myyntilistoilleen.
Mitä tarkoittaa epikriisissä lyhennys sivuriski tmp 7659 12.7.2017 Epikriisin tulkintaa kannattaa kysyä lääkäriltä. Nopealla selvittelyllä http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_teos=dlk http://www.tohtori.fi/ http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/TMP lyhennettä TMP ei löytynyt tai en ymmärtänyt sen merkitystä lääketieteen kannalta. Yleisin merkitys näyttäisi olevan. "Lyhennelmä ribotymidyylihapolle; trimetopriimi; Joskus deoksirytymidyylihapolle" Kannattaa siis kysyä asiaa uudestaan lääkäriltä.
Elämällä omaa elämää voi elää yhden elämän. Lukemalla voi elää useita. Voisiko yksi näistä luetuista elämistä olla ihan kepeä? Sellainen, jossa oikea rakkaus… 455 10.7.2017 Kuvaamaasi höyhenenkevyttä lomalukemista löytyy varmaan parhaiten kun Helmet-hakuun kirjoittaa chick lit ja rajaa haun koskemaan e-kirjoja. http://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Schick%20lit__Ff%3Afacetcoll… Halutessaan voi rajata myös kielellä. Esimerkkejä suomenkielisistä uudehkoista kirjoista: Kesä kasiysi / Sirpa Saarikoski Avokadopastaa : romaani / Kia Walli Kymmenen unelmaani / Lori Nelson Puppiduu / Laura Paloheimo Tee se itse -vauva : romaani / Karoliina Sallinen Bridget Jones : vauvapäiväkirja / Helen Fielding Saman haun voi rajata myös äänikirjoihin. Tosin silloin ei löydy neljääkymmentä kirjaa suomeksi vaan vain neljä. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua blogeilussa.
Kaipaan itsetuhoisuudesta ja itsemurhista kertovaa kirjallisuutta. Eniten kiinnostaa lasten ja nuorten itsetuhoa käsittelevät teokset. (sekä tieto että kauno)… 431 3.7.2017 Tarkennetulla haulla aiheiksi itsetuho, lapset tai nuoret. Silloin löytyy 15 tietokirjaa ja 5 romaania. Muuttamalla hieman hakua esim. vaihtamalla hakusanaksi pelot, ahdistus tai masennus, voi löytyä vielä lisää aihetta sivuavia teoksia. Mainitsemiesi uusien kirjojen lisäksi vanhempia: Ahistaa! : mistä apu nuoren ahdistukseen? / Johanna Välimäki Cut : the true story of an abandoned, abused little girl who was desperate to be part of a family / Cathy Glass Kasvatuspsykologian näkökulmia ihmisen voimavarojen tueksi / Kaarina Määttä & Tuula Uusitalo Nuorten sielunhoidon käsikirja / Heli Pruuki Nuorisopsykoterapian erityiskysymyksiä. 9 : Itseään viiltelevä nuori / Timo Niemi Bleeding to ease the pain : cutting, self-injury, and the...
ONKO OLEMASSA JOTAIN LUETTELOA SADUISTA ERI TARKOITUKSIIN, JOTA VOISI KÄYTTÄÄ TYÖSSÄ LASTEN KANSSA? 487 27.6.2017 Vantaan kirjaston Satudiplomi, saattaa olla avuksi. Se löytyy lasten Helmet -sivuilta. http://kirjasto.vantaa.fi/lukudiplomi/DiplomiNaytto.php?dipl=15 Satupalvelu.fi on myös tutustumisen arvoinen sivusto. http://www.satupalvelu.fi/#/etusivu Kirjastojen lastenosastojen henkilökunta auttaa aina miellelään löytämään johonkinb aihepiiriin (esim. Luonto, vaikeat asiat, liikenne yms.)kuuluvan kuvakitrjan. Voit myös lainata kirjastolaisen, jolloin teillä on tunti aikaa perehtyä satuihin. Muista vain mainita asiasta varatessasi palvelua. http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Noykkion_kirjasto/Palv…