Äitini on lukenut minulle 90-luvun alussa satua/tarinaa hiirestä, joka muutti puutarhassa olevaan hylättyyn nukketaloon. Olen yrittänyt kaivaa internetin läpi…

Kysytty

Äitini on lukenut minulle 90-luvun alussa satua/tarinaa hiirestä, joka muutti puutarhassa olevaan hylättyyn nukketaloon. Olen yrittänyt kaivaa internetin läpi että löytäisin kirjan nimen ja tekijän mutta en ole onnistunut. Olisikohan teillä tietoa asiasta?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Tässä kaksi ehdotusta kaivatuksi kirjaksi.

Buchanan, Heather S.: Jori ja Matilda muuttavat nukketaloon (WSOY 1988, julkaistu myös kahden tarinan kokoelmassa Jori ja Matilda : tarinoita hiiriperheestä, WSOY 1995)

Lastenkirjainstituutin (http://www.lastenkirjainstituutti.fi/) Onnet-tietokanta kertoo jälkimmäisestä kirjasta näin: "Kaksi kertomusta Jorista ja Matildasta, pienistä hiiristä. Ensimmäisessä ne menevät naimisiin ja lähtevät etsimään kotia. Koti löytyykin hylätystä nukkekodista, jonka hiiret siivoavat perusteellisesti. Hiirille syntyy lapsia ja ne tutustuvat muihin hiiriperheisiin. Toisessa kertomuksessa vaarana on kissa, joka estää hiirilapsilta koulunkäynnin. Jori keksii ratkaisun: kelluvan koulun."

Piers, Helen: Hiiri etsii kotia (1973)
Tässä kirjassa hiiri löytää kodikseen nukketalon ja sittemmin ystäväkseen toisen hiiren. Tarina on kuvitettu valokuvin.

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Etsin satua jota luin lapselleni hänen ollessaan pieni, vuosi lienee 92-93.
Satu kertoo hiirestä, joka etsii sulhasta. Sulhasen tulisi olla maailman vahvin. Hiiri kulkee etsien tätä maailman vahvinta olentoa ja tapaa mm auringon, narun, jotka kaikki ovat toisiaan vahvimpia, oli sadussa myös härkä...kaikista vahvin taisi olla kuitenkin toinen hiiri. Nyt olen tätä yrittänyt metsästää mutta en löydä

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.