Mistä tietoja Viipurin asukkaista 1900-luvun alussa?

Kysytty

Äidinäitini lähti aikoinaan piiaksi Juvalta Viipuriin 1900-luvun alkupuolella. Hän oli lääkäriperheessä, jonka pojan kanssa meni kihloihin. Poika kuitenkin kuoli Kriminsodassa ja äidinäiti palasi Suomeen sisällissodan takia 31.8.1918. Kiinnostaisi tietää, kenen kanssa oli kihloissa? Mistä kannattaisi lähteä etsimään tietoa vai löytyykö enää mistään?

Vastaus

Vastattu

Kannattaa alkaa Arkistojen portti palvelusta. Kirkonkirjoista voisi löytää tietoja sopivan ikäisistä nuorista miehistä. Kuolemakin on varmaan kirjattu. Linkki Arkistojen portti.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Tässä on jokin väärinkäsitys koska Krimin sota oli jo 1850-luvulla.

Viipurin kaupungin (tuomiokirkkoseurakunnan) kirkonkirjat ovat valitettavasti tuhoutuneet ajalta 1849-1930. Viipurin maalaiskunnan (maaseurakunnan) kirjat sen sijaan ovat säilyneet.

Viipurin kaupungin osalta kannattaa tutkia henkikirjoja, ne ovat säilyneet ja niihin on aakkosellisia luetteloja, jotka helpottavat hakuja. Vuosilta 1915 ja 1920 on myös hakukone osoitteessa https://henkikirjahaku.genealogia.fi. Aloittaisin etsimisen siitä - jos isoäiti löytyy sieltä, niin henkikirjasta saattaa nähdä missä perheessä hän oli palvelijana.

Apua voi myös pyytää esim. Suomen Sukututkimusseuran keskustelupalstalta (Suku Forum): https://suku.genealogia.fi/index.php tai Facebookin sukutukimusryhmistä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.