Miten hillo laitetaan munkin sisään. Pitääkö munkin olla kypsä. Entä miten se teollisuudessa laitetaan.

Kysytty

Miten hillo laitetaan munkin sisään. Pitääkö munkin olla kypsä. Entä miten se teollisuudessa laitetaan.

Vastaus

Vastattu

Hillo pursotetaan munkin sisään ohuella tyllalla paiston jälkeen. Jos hillon laittaa ennen paistamista, se alkaa kiehua ja pursuu reiästä ulos, jolloin munkin ulkonäkö kärsii. Teollisissa leipomoissakin hillo pursotetaan paiston jälkeen joko käsin tai koneellisesti. Koneellisessa tavassa munkit kulkevat hihnalla ja pursotin pistää hillon niihin. Ohje hillomunkkien valmistukseen kotona ja kuva hillotyllasta löytyy esimerkiksi Hellapoliisin sivuilta: https://www.hellapoliisi.fi/reseptit/makeat-leivonnaiset/hillomunkit/

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Pullan sisään voi panna palan banaania ja sitten pyöritellä pullan pyöreäksi niin, ettei jää mitään aukkoa. Banaani muuttuu hilloksi paistaessa, mutta paistoaika vähän pitenee tavallisesta.

Raaka banaanihan on melkein pelkkää tärkkelystä, joka banaanin kypsyessä muuttuu sokereiksi. Paistaessa se sokeriksi muuttuminen tapahtuu nopeasti, ja mukana on aito banaanin maku.

Suosittelen kokeilemaan.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.