Venyttely- ja liikkuvuusharjoittelu äärimmäistä notkeutta vaativissa lajeissa kuten voimistelu ja tanssi.

Kysytty
4.11.1999

Venyttely- ja liikkuvuusharjoittelu äärimmäistä notkeutta vaativissa lajeissa kuten voimistelu ja tanssi.

Vastaus

Vastattu
5.11.1999
Päivitetty
5.11.1999

Mene pääkaupunkiseudun kirjastojen aineistotietokanta Plussaan (osoitteessa http://www.libplussa.fi). Valitse sieltä tarkennettu haku ja kirjoita asiasana / luokkalaatikkoon tanssin luokka 77.3# ja valitse toiseksi asiasanaksi valmennus. Valitsemalla voimistelun luokan 79.2 ja asiasanan venyttely, saat useampia viitteitä, joista esim. "venytys- ja voimaharjoittelu" -nimistä kirjaa on käytetty huippu-urheilijoidenkin valmennuksessa. "Method Putkisto" on tanssipedagogi Marja Putkiston syvävenytysohjelma.

Useimmissa kirjastoissa voit tutkia lehtiartikkeliviitteitä Aleksi-tietokannasta pyytämällä kirjastonhoitajaa tekemään haku tästä aiheesta. Myös yleisistä urheiluvalmennuksen oppaista voit löytää jotain.

Internetistä löydät aineistoa esim. Evreka-hakupalvelusta (os. www.kirjastot.fi/tiedonhaku/) hakusanoilla venyttely and tanssi, venyttely and voimistelu tai englanniksi stretching and dance, stretching and gym*. Käy myös katsomassa sivua http://tanssiurheilu.fi/fi_documents.html. Osoitteessa http://www.svoli.fi/aerobic/notkeus.htm on kilpa-aerobicin valmennukseen liittyvää tietoa liikkuvuusharjoittelusta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.