Veikko Huovinen kirjoitti valtaosan Havukka-ahon ajattelijasta asuessaan opiskelija-asunnossa Helsingissä. Muistan lukeneeni jostain Huovisen elämäkerrasta,…

Kysytty

Veikko Huovinen kirjoitti valtaosan Havukka-ahon ajattelijasta asuessaan opiskelija-asunnossa Helsingissä. Muistan lukeneeni jostain Huovisen elämäkerrasta, että asunnon osoite olisi ollut Urheilukatu 9. Pitääkö tuo tieto paikkansa? Onko tarkemmasta osoitteesta tietoa? Muistaakseni osoitetieto on mainittu kirjassa Ajatus on hiirihaukka.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Arto Seppälän teoksessa Ajatus on hiirihaukka, WSOY, 1975, tosiaan kerrotaan Huovisen asuneen Urheilukadulla, talon numero oli 18, mutta mahdollista rappua ei mainita. Kyseisessä osoitteessa Huovinen asui lääketiedettä opiskelevan Torger Kumlin alivuokralaisena. Huovinen oli aloittanut opinnot Helsingin Yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.
Seppälä kertoo teoksessaan, että alivuokralaisasunnossa ei ollut edes sänkyä ja Huovinen joutui lainaamaan telttasängyn sisareltaan. Iltamyöhäisellä sänky kannettiin Hallituskadulta Urheilukadulle. Seppälän mukaan Huovisen tämä tuntui Huovisesta "mahdottoman häpeälliseltä".

Veikko Huovisen haastattelu, Apu-lehti 9.6.2009.
http://www.apu.fi/ihmiset/article160571-1.html

Veikko Huovinen seura ry:n kotisivut:
http://nimikot.nettisivut.fi/jasenseurat/veikko_huovinen-seura_ry/

Tietoa Huovisesta ja hänen tuotannostaan:
http://213.143.184.82/kirjasto/huovinen/

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.