Kuolemaa käsitteleviä lasten ja nuorten kirjoja

Kysytty
28.5.2020

Työskentelen perheen kanssa, jossa toinen vanhempi on juuri kuollut. En osannut tehdä hakua kuolemaa käsittelevistä lasten ja nuorten kirjoista. Lapset ovat 3, 5, 8 ja 10 vuotiaat. Miten voisin tehdä haun? Vai olisiko valmiita listoja saatavilla? Lämpimästi jo etukäteen kiittäen.

Vastaus

Vastattu
2.6.2020
Päivitetty
2.6.2020

Hyviä kuvakirjoja pienten lasten surun käsittelemiseen ovat esim. Jalonen, Riitta: Tyttö ja naakkapuu (2004); McDonald, Aril: Jukka Hukka ja Iso Hukka (2018); Saler, Karin: He, jotka jäävät jäljelle (2019) ja Sandelin, Annika: Silkkiapinan nauru (2019).

Vähän isommille lapsille suosittelen Lindgren, Astrid: Veljeni Leijonamieli (2015); Lindquist, Marita: Maleenan ilo (2007) ja Lähde, Petja: Surunsyömä (2018).

Voit hakea itse Vaski-verkkokirjastosta esim. hakusanalla "lastenkirjallisuus" ja sen lisäksi "kuolema" ja / tai "suru". Rajaa hakusi aineistotyyppi: kirja, kohderyhmä: lapset ja nuoret, päägenre: kaunokirjallisuus, kieli: suomi. Saat runsaasti osumia, mutta kannattaa lukea kirjojen kuvailut, koska useimmat eivät kerro vanhemman kuolemasta.

Muista myös oman kirjastosi kirjastonhoitajat, jotka tarjoavat mielellään apua.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.