Tuleeko pakurikääpä keittää kuten tässä ohjeessa neuvotaan, http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/ vaiko ainoastaan hauduttaa alle 80-asteisessa…

Kysytty
6.2.2013

Tuleeko pakurikääpä keittää kuten tässä ohjeessa neuvotaan,
http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/

vaiko ainoastaan hauduttaa alle 80-asteisessa vedessä ettei tietyt aineosat tuhoutuisi keitettäessä, kuten seuraavassa suositellaan.
http://nativean.fi/fi/pakuri.html

Mitä mieltä mahtaisi olla vastaavanlaisiin asioihin erikoistuneet tutkijat..

Vastaus

Vastattu
6.2.2013
Päivitetty
30.12.2018

Keittämistä tai muuta kuumentamista suositteleva Jaakko Halmetoja on ravitsemusasiantuntija ja tehnyt väitöskirjansa pakurikäävästä (Helsingin yliopisto, 2012). Uskoisin hänen siis tutkineen aihettaan perusteellisesti ja luotettavasti. Hänen mukaansa "kuumentamattoman jauheen syömisestä näyttäisi olevan hyötyjä lähinnä suolistolle, kun taas keittäminen vedessä tuo laajemman skaalan yhdisteitä bioaktiiviseen muotoon":

http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Mistään tieteellisestä koulutuksesta ei löydy mainintaa, eikä Pakurikääpä-kirja ole mikään väitöskirja. Pakurikääpää on tutkinut tieteellisesti ja siitä on väitöskirjan tehnyt Kirsti Kahlos.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.