Kangasala

Viimeisimmät vastaukset

65 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kirsi Kunnaksen tuotanto 74 9.12.2021 Hei, ainakin Kirsi Kunnaksen lastentuotannosta löytyy joitakin talveen liittyviä runoja. Esimerkiksi teoksesta Tiitiäisen tuluskukkaro löytyvät runot: Kummallinen talvi Uni Luistelua, uistelua ja muistelua Jäniksen jäljet   Voit katsoa teoksen saatavuuden täältä: https://piki.finna.fi/Record/piki.370232
Mitä värejä sekoittamalla saa myyränruskeaa väriä? Käytössä perus akryylimaali 74 19.7.2021 Ruskean värin aikaansaamiseksi tulee sekoittaa kolmea pääväriä eli punaista, sinistä ja keltaista. Kokeilemalla värien lisäystä eri suhteissa voit löytää etsimäsi sävyn. 
Mikä heterogeeninen seos koostuu nesteestä ja nesteestä 140 2.10.2020 Heterogeenisissa seoksissa voidaan havaita eri kerroksia ja niitä voidaan erottaa toisistaan esimerkiksi suodattamalla. Esimerkiksi salaatinkastike, jossa on öljyä ja etikkaa on nesteestä ja nesteestä koostuva heterogeeninen seos. Lähteet: http://www11.edu.fi/etalukionkursseja/kemia1/page.php?Seokset https://peda.net/kemi/kemin-lyseon-lukio/oppiaineet2/kemia/k1ijek/arkst…
Kansakoulun kevätjuhlaesitykset vuosilta 1962-1965 77 15.5.2020 Voisikohan etsimäsi näytelmä ja runo löytyä jostakin seuraavista teoksista: Ahokainen, Ester: Oman juhlan ohjelmaa nuorimmille juhlijoille, 1963. Täältä löytyy näytelmät nimeltään "Keväällä" ja "Kukat keskustelevat". Nuorten teatteria: pienoisnäytelmiä koulujen ja nuorisojärjestöjen käyttöön, 1959. Öljymäki, Aino: Iloa ja juhlaa 2. Pienoisnäytelmiä ja mutia esitystehtäviä kouluille ja kerhoille, 1956. Martin, Elsi: Runon lähde: ohjelmaa lastenjuhliin, 1954 Ennala, Atte: Lapset näyttelevät: lastennäytelmiä ja vuorokeskusteluja, 1954 Lasten runotar: valikoima lastenjuhlien lausujille ja nuorille runon ystäville, 1962   Voit kysellä teosten saatavuutta omasta kirjastostasi.    
National Geographic -lehti 79 16.1.2020 Kyseinen lehti pitäisi löytyä Kuopion Varastokirjastosta. Voit kysyä sitä kaukolainaan oman kunnan kirjastosi kautta. 
Siviilihautajaiset 159 7.1.2020 Siviilihautajaisia voivat toivoa itselleen myös seurakunnan jäsenet. Oman hautaustoiveensa voi ohjeistaa tekemällä kirjallisen hautaustahdon. Aluehallintoviraston sivuilta löytyy tietoa viimeisen toiveen ilmaisemisesta: https://www.avi.fi/web/avi/hautausjarjestelyista Lisää tietoa uskonnottomista tilaisuuksista löytyy Pro-Seremoniat - ja siviilihautajaiset.fi -sivustoilta. http://www.siviilihautajaiset.fi/http://pro-seremoniat.fi/
Miten paljon vuokranantaja voi periä takuuvuokrasta? 64 27.12.2019 Tähän kysymykseen vastaaminen edellyttäisi lain tuntemusta, joten suoraa vastausta emme pysty kysymykseesi antamaan. Asuinhuoneiston vuokraamisesta annetun lain 2 luvun  25§:n mukaan  "Vuokralainen ei ole vastuussa tavanomaisesta kulumisesta, joka aiheutuu huoneiston käyttämisestä vuokrasopimuksessa edellytettyyn tarkoitukseen, jos vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta ja kunnossapidosta. Vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle vahingon, jonka vuokralainen tahallisesti taikka laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan aiheuttaa huoneistolle." Sinua voisi auttaa eteenpäin asian selvittelyssä vuokralaiset.fi -sivusto, josta löytyy paljon tietoa asuinhuoneiston vuokraamiseen liittyen sekä neuvoja...
Ellibs ja ongelma lukulaitteen kanssa 147 9.12.2019 Kirjan lukeminen pitäisi onnistua kyseisellä lukulaitteella. Voi olla, että kyseessä on Adobe Digital Editionsin ongelma. Voisit olla sähköpostitse yhteydessä Ellibsin tukeen. Tuki palvelee osoitteessa support@ellibs.com. Asian selvittelyssä he tarvitsevat seuraavat tiedot: Kuvaus ongelmatilanteesta Käyttämäsi laite ja lukutapa Kirjastokortin numero / käyttäjätunnus Mahdollinen virheilmoitus, ruutukaappaus mikäli mahdollista Aineisto, jota ongelma koskee
Kirsi-Marja Niskasen Lätkäjätkät 372 18.2.2019 Kirsi-Marja Niskasen teos Lätkäjätkiä kertoo 13-vuotiaasta Aatusta. Aatu pelaa jääkiekkoa Karhut-joukkueessa ja kirjassa seurataan joukkueen poikien arkea. Joukkueen tavoitteena on päästä uuteen sarjaan ja voittaa tulevassa turnauksessa ruotsalaisjoukkue Djurgården.
Ostin kirpputorilta 2 Lauren Brooken Hevoshoitolan sisarukset kirjaa ( Joulun muisto ja sydämen asia). Mikähän on näiden kirjojen ikäsuosituksia kun aion… 72 19.12.2018 Hevoshoitolan sisarukset on ilmestynyt aikanaan Pollux-hevoskerhokirjana ja ollut suunnattu n. 11-13-vuotiaille. Kirjasta voisivat olla kiinnostuneita myös tätä hiukan nuoremmat ja vanhemmat lukijat. Paras kohderyhmä löytynee 9-14-vuotiaista.
Olen tehnyt noin kuukauden sisään hankintaehdotuksen Burnett & Evans: Designing Your Life – How to Build a Well-Lived, Joyful Life -kirjasta. Kirjaa ei… 133 14.4.2018 Kangasalan kirjastoon hankitaan lähes ainoastaan suomenkielistä tietokirjallisuutta. Siksi tätä kirjaa ei ole hankittu. Voit halutessasi tehdä hankintaehdotuksen Tampereelle. Heillä on laajemmat valikoimat eri kielistä kirjallisuutta.
Kuuluuko kunniapuheenjohtajan kutsuminen yhdistyksen yleisen kokouksen vai hallituksen kokouksen tehtäviin ? 389 8.3.2018 Aiemmin vastaavaan kysymykseen on vastattu näin: Kunniapuheenjohtajan tehtäviä ei ole kirjattu yhdistyslakiin, vaan yhdistys sopii itse säännöissään oikeudet ja tehtävät. Onko asiasta kirjattu mitään oman yhdistyksenne sääntöihin? Onko teidän mahdollista neuvotella asiasta oman yhdistyksenne kanssa? Yhdistyslakia voi tarkastella oikeusministeriön ilmaiselta Finlex-sivustolta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503?search%5Btype%5D=pi…
Onko vanhoja ja uusiakin ? Kangasala-filmejä lainattavissa? 220 21.6.2017 Kangasala muistelee -dvd (kesto 8 min) on dokumentti kotiseutujuhlakulkueesta 1953. Levy on nyt lainassa, mutta sen voi varata. Kangasalan kunnan arkistofilmit ( 4 dvd:tä) löytyy nyt hyllystä. levyt sisältävät lyhyfilmejä vuosilta 1953-1981. Koulu mäen laella: 90 vuotta yhteiskoulun historiaa ( kesto 38 min). on lainattavissa pääkirjastosta.
Moro! Osaisitko suositella jotain helppolukuista realismi klassikkoa, joka kuvaa hyvin realismia tyylisuuntana? Minun täytyy pitää koulussa esitelmä… 381 20.4.2017 Realismia edustavia kirjailijoita ovat muun muassa Honoré de Balzac, Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, Charles Dickens, Nikolai Gogol, Leo Tolstoi, Henrik Ibsen, August Strindberg, Mark Twain ja Jack London. Suomalaisia realismin edustajia ovat Minna Canth, Juhani Aho, Arvid Järnefelt, Teuvo Pakkala, Ilmari Kianto, Joel Lehtonen ja Maria Jotuni. Tässä muutamia ehdotuksia helppolukuisista klassikoista: - Guy de Maupassant: Koru ja muita novelleja - Jack London: Erämaan kutsu - Arvid Järnefelt: Maaemon lapsia - Juhani Aho: Rautatie - Teuvo Pakkala: Vaaralla: Kuvia laitakaupungilta Lisää tietoa realismista ja realismin edustajista löydät Pekka Vartiaisen teoksesta Realismi länsimaisen kirjallisuuden historiassa. Voit tarkastella kaikkien...
Turkin kielen oppimateriaalia 530 16.8.2016 Kangasalan kirjastosta löytyy seuraavat oppimateriaalit: Valtakari: Kalabalik: suomi-turkki keskusteluopas, 2011 Riihelä: Turkkia matkailijoille (kirja + cd), 2008 Atilla: Turkin kielen opas, 1995 Muiden Piki-kirjastojen valikoiman voit tarkistaa Piki-verkkokirjastosta.
Koska Heilikirjastot ja Keskikirjastot aloittivat toimintansa kimppoina? 713 4.2.2015 Heilikirjastojen ja Keskikirjastojen kimpat aloittivat molemmat 2013. Tarkemmat tiedot kirjastojen historiasta löytyvät Lappeenrannan ja Jyväskylän kaupunginkirjastojen sivuilta.
Yritän varata kirjaa,mutta vastaus on ettei minulla ole krjastokorttia,joka minulla on. Miten toimia? 621 28.1.2015 Hei! Teillä näkyy olevan kaksi tänään PIKI-verkkokirjaston kautta tehtyä varausta. Ongelma näyttää ratkenneen. Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Verkkokirjastossa on saattanut olla ohimenevä häiriö, jos kirjautuminen ei ole onnistunut.
Etsin Sara Donatin kirjasarjaa. Se alkaa into the wilderness osalla. Onko hänen teoksiaan suomennettu? Sarja käsittääkseni osuu Diana Gabaldonin matkantekijän… 330 5.3.2014 Valitettavasti Sara Donatin tuotantoa ei ole suomennettu. PIKI-kirjastoista ei löydy hänen kirjojaan englannin kielisinä.
Mistä sukunimi Riitamaa on lähtöisin ja kuinka harvinainen se on? 800 27.1.2014 Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan sukunimi Riitamaa on nykyisenä nimenä 60 henkilollä. Tietoja nimen alkuperästä ei valitettavasti löytynyt kirjaston kokoelmissa olevista sukunimikirjoista. Karjalan kannaksella on ollut alue, jonka omistuksesta suomalaiset ja venäläiset riitelivät 1500-luvulla. Kirjassa Jääsken kihlakunnan historia kerrotaan, että Rajajoen eli Siestarjoen ja Saijanjoen välisellä alueella Suomenlahden puoleisella rannalla sijaitsi maa-alue,jossa äyräpääläiset vanhastaan kävivät kaskeamassa. Siitä oli jo aikaisemmin käyty riitoja, kun venäläiset väittivät aluetta omakseen. Se hävitettiin kerran perinpohjin ja omistusriidoista aiheutui paikan nimikin, Riitamaa.
Tutkin sukua kysyisin onko kirjastossa laipanmaassa ja muuallakin 2000 kirjaa ja onko olemassa vanhoja karttoja laipanmaasta . Isäni koti torppa oli takamaan… 729 8.2.2013 Laipanmaasta kertova kirja Laipanmaassa ja muuallakin on Tampereen pääkirjaston Pirkanmaa-kokoelmassa sekä Pälkäneen kirjaston kotiseutukokoelmassa ja Sappeen lainausaseman kokoelmassa. Toinen Laipanmaata käsittelevä kirja on Viljo Koistisen kirja Elämää Laipanmaassa vuodelta 1996. Kirjasta löytyy tietoja alueella asuneista henkilöistä. Kirja on Kangasalan pääkirjaston kokoelmassa. Vanhoja karttoja alueelta ei ole kirjastossa, mutta niitä voi tiedustella kunnan arkistosta.