Kangasala

Viimeisimmät vastaukset

67 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Raaseporin Anniina/Annika 39 4.10.2022 Lastenkirjainstituutin Onnet-tietokannasta löytyi Kyösti Wilkunan teos "Suomalainen linnanneiti, josta tuli kuningatar". Tietokannassa teosta on kuvattu näin: Eletään vuoden 1464 joulun aikaa. 18-vuotias Kristiina on Raaseporin linnan voudin Aabrahamin tytär. Joulun aikaan on tapana tehdä taikoja, joiden avulla nähdään tuleva puoliso. Myös Kristiina haaveilee uljaasta ritarista. Tulee tieto, että kuningas Kaarlo Knuutinpoika on jälleen syösty vallasta. Hänen haltuunsa on annettu myös Raaseporin linna, jonne hän saapuu seuraavana keväänä. Vähitellen Kaarlo ja Kristiina kiintyvät toisiinsa ja kun Kaarloa jälleen kutsutaan ottamaan valtaistuin haltuunsa, lähtee Kristiina mukaan. Kolme vuotta myöhemmin Kaarlon ollessa kuolinvuoteellaan hänet...
Kuka on sarjakuvan Lassi ja Leevi erinomainen suomentaja? 70 12.8.2022 Valtaosan Lassi ja Leevi sarjakuvista on suomentanut kääntäjä Juhani Valli.
Kirsi Kunnaksen tuotanto 101 9.12.2021 Hei, ainakin Kirsi Kunnaksen lastentuotannosta löytyy joitakin talveen liittyviä runoja. Esimerkiksi teoksesta Tiitiäisen tuluskukkaro löytyvät runot: Kummallinen talvi Uni Luistelua, uistelua ja muistelua Jäniksen jäljet   Voit katsoa teoksen saatavuuden täältä: https://piki.finna.fi/Record/piki.370232
Mitä värejä sekoittamalla saa myyränruskeaa väriä? Käytössä perus akryylimaali 94 19.7.2021 Ruskean värin aikaansaamiseksi tulee sekoittaa kolmea pääväriä eli punaista, sinistä ja keltaista. Kokeilemalla värien lisäystä eri suhteissa voit löytää etsimäsi sävyn. 
Mikä heterogeeninen seos koostuu nesteestä ja nesteestä 185 2.10.2020 Heterogeenisissa seoksissa voidaan havaita eri kerroksia ja niitä voidaan erottaa toisistaan esimerkiksi suodattamalla. Esimerkiksi salaatinkastike, jossa on öljyä ja etikkaa on nesteestä ja nesteestä koostuva heterogeeninen seos. Lähteet: http://www11.edu.fi/etalukionkursseja/kemia1/page.php?Seokset https://peda.net/kemi/kemin-lyseon-lukio/oppiaineet2/kemia/k1ijek/arkst…
Kansakoulun kevätjuhlaesitykset vuosilta 1962-1965 83 15.5.2020 Voisikohan etsimäsi näytelmä ja runo löytyä jostakin seuraavista teoksista: Ahokainen, Ester: Oman juhlan ohjelmaa nuorimmille juhlijoille, 1963. Täältä löytyy näytelmät nimeltään "Keväällä" ja "Kukat keskustelevat". Nuorten teatteria: pienoisnäytelmiä koulujen ja nuorisojärjestöjen käyttöön, 1959. Öljymäki, Aino: Iloa ja juhlaa 2. Pienoisnäytelmiä ja mutia esitystehtäviä kouluille ja kerhoille, 1956. Martin, Elsi: Runon lähde: ohjelmaa lastenjuhliin, 1954 Ennala, Atte: Lapset näyttelevät: lastennäytelmiä ja vuorokeskusteluja, 1954 Lasten runotar: valikoima lastenjuhlien lausujille ja nuorille runon ystäville, 1962   Voit kysellä teosten saatavuutta omasta kirjastostasi.    
National Geographic -lehti 86 16.1.2020 Kyseinen lehti pitäisi löytyä Kuopion Varastokirjastosta. Voit kysyä sitä kaukolainaan oman kunnan kirjastosi kautta. 
Siviilihautajaiset 184 7.1.2020 Siviilihautajaisia voivat toivoa itselleen myös seurakunnan jäsenet. Oman hautaustoiveensa voi ohjeistaa tekemällä kirjallisen hautaustahdon. Aluehallintoviraston sivuilta löytyy tietoa viimeisen toiveen ilmaisemisesta: https://www.avi.fi/web/avi/hautausjarjestelyista Lisää tietoa uskonnottomista tilaisuuksista löytyy Pro-Seremoniat - ja siviilihautajaiset.fi -sivustoilta. http://www.siviilihautajaiset.fi/http://pro-seremoniat.fi/
Miten paljon vuokranantaja voi periä takuuvuokrasta? 78 27.12.2019 Tähän kysymykseen vastaaminen edellyttäisi lain tuntemusta, joten suoraa vastausta emme pysty kysymykseesi antamaan. Asuinhuoneiston vuokraamisesta annetun lain 2 luvun  25§:n mukaan  "Vuokralainen ei ole vastuussa tavanomaisesta kulumisesta, joka aiheutuu huoneiston käyttämisestä vuokrasopimuksessa edellytettyyn tarkoitukseen, jos vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta ja kunnossapidosta. Vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle vahingon, jonka vuokralainen tahallisesti taikka laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan aiheuttaa huoneistolle." Sinua voisi auttaa eteenpäin asian selvittelyssä vuokralaiset.fi -sivusto, josta löytyy paljon tietoa asuinhuoneiston vuokraamiseen liittyen sekä neuvoja...
Ellibs ja ongelma lukulaitteen kanssa 183 9.12.2019 Kirjan lukeminen pitäisi onnistua kyseisellä lukulaitteella. Voi olla, että kyseessä on Adobe Digital Editionsin ongelma. Voisit olla sähköpostitse yhteydessä Ellibsin tukeen. Tuki palvelee osoitteessa support@ellibs.com. Asian selvittelyssä he tarvitsevat seuraavat tiedot: Kuvaus ongelmatilanteesta Käyttämäsi laite ja lukutapa Kirjastokortin numero / käyttäjätunnus Mahdollinen virheilmoitus, ruutukaappaus mikäli mahdollista Aineisto, jota ongelma koskee
Kirsi-Marja Niskasen Lätkäjätkät 397 18.2.2019 Kirsi-Marja Niskasen teos Lätkäjätkiä kertoo 13-vuotiaasta Aatusta. Aatu pelaa jääkiekkoa Karhut-joukkueessa ja kirjassa seurataan joukkueen poikien arkea. Joukkueen tavoitteena on päästä uuteen sarjaan ja voittaa tulevassa turnauksessa ruotsalaisjoukkue Djurgården.
Ostin kirpputorilta 2 Lauren Brooken Hevoshoitolan sisarukset kirjaa ( Joulun muisto ja sydämen asia). Mikähän on näiden kirjojen ikäsuosituksia kun aion… 77 19.12.2018 Hevoshoitolan sisarukset on ilmestynyt aikanaan Pollux-hevoskerhokirjana ja ollut suunnattu n. 11-13-vuotiaille. Kirjasta voisivat olla kiinnostuneita myös tätä hiukan nuoremmat ja vanhemmat lukijat. Paras kohderyhmä löytynee 9-14-vuotiaista.
Olen tehnyt noin kuukauden sisään hankintaehdotuksen Burnett & Evans: Designing Your Life – How to Build a Well-Lived, Joyful Life -kirjasta. Kirjaa ei… 143 14.4.2018 Kangasalan kirjastoon hankitaan lähes ainoastaan suomenkielistä tietokirjallisuutta. Siksi tätä kirjaa ei ole hankittu. Voit halutessasi tehdä hankintaehdotuksen Tampereelle. Heillä on laajemmat valikoimat eri kielistä kirjallisuutta.
Kuuluuko kunniapuheenjohtajan kutsuminen yhdistyksen yleisen kokouksen vai hallituksen kokouksen tehtäviin ? 400 8.3.2018 Aiemmin vastaavaan kysymykseen on vastattu näin: Kunniapuheenjohtajan tehtäviä ei ole kirjattu yhdistyslakiin, vaan yhdistys sopii itse säännöissään oikeudet ja tehtävät. Onko asiasta kirjattu mitään oman yhdistyksenne sääntöihin? Onko teidän mahdollista neuvotella asiasta oman yhdistyksenne kanssa? Yhdistyslakia voi tarkastella oikeusministeriön ilmaiselta Finlex-sivustolta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503?search%5Btype%5D=pi…
Onko vanhoja ja uusiakin ? Kangasala-filmejä lainattavissa? 228 21.6.2017 Kangasala muistelee -dvd (kesto 8 min) on dokumentti kotiseutujuhlakulkueesta 1953. Levy on nyt lainassa, mutta sen voi varata. Kangasalan kunnan arkistofilmit ( 4 dvd:tä) löytyy nyt hyllystä. levyt sisältävät lyhyfilmejä vuosilta 1953-1981. Koulu mäen laella: 90 vuotta yhteiskoulun historiaa ( kesto 38 min). on lainattavissa pääkirjastosta.
Moro! Osaisitko suositella jotain helppolukuista realismi klassikkoa, joka kuvaa hyvin realismia tyylisuuntana? Minun täytyy pitää koulussa esitelmä… 410 20.4.2017 Realismia edustavia kirjailijoita ovat muun muassa Honoré de Balzac, Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, Charles Dickens, Nikolai Gogol, Leo Tolstoi, Henrik Ibsen, August Strindberg, Mark Twain ja Jack London. Suomalaisia realismin edustajia ovat Minna Canth, Juhani Aho, Arvid Järnefelt, Teuvo Pakkala, Ilmari Kianto, Joel Lehtonen ja Maria Jotuni. Tässä muutamia ehdotuksia helppolukuisista klassikoista: - Guy de Maupassant: Koru ja muita novelleja - Jack London: Erämaan kutsu - Arvid Järnefelt: Maaemon lapsia - Juhani Aho: Rautatie - Teuvo Pakkala: Vaaralla: Kuvia laitakaupungilta Lisää tietoa realismista ja realismin edustajista löydät Pekka Vartiaisen teoksesta Realismi länsimaisen kirjallisuuden historiassa. Voit tarkastella kaikkien...
Turkin kielen oppimateriaalia 551 16.8.2016 Kangasalan kirjastosta löytyy seuraavat oppimateriaalit: Valtakari: Kalabalik: suomi-turkki keskusteluopas, 2011 Riihelä: Turkkia matkailijoille (kirja + cd), 2008 Atilla: Turkin kielen opas, 1995 Muiden Piki-kirjastojen valikoiman voit tarkistaa Piki-verkkokirjastosta.
Koska Heilikirjastot ja Keskikirjastot aloittivat toimintansa kimppoina? 741 4.2.2015 Heilikirjastojen ja Keskikirjastojen kimpat aloittivat molemmat 2013. Tarkemmat tiedot kirjastojen historiasta löytyvät Lappeenrannan ja Jyväskylän kaupunginkirjastojen sivuilta.
Yritän varata kirjaa,mutta vastaus on ettei minulla ole krjastokorttia,joka minulla on. Miten toimia? 624 28.1.2015 Hei! Teillä näkyy olevan kaksi tänään PIKI-verkkokirjaston kautta tehtyä varausta. Ongelma näyttää ratkenneen. Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Verkkokirjastossa on saattanut olla ohimenevä häiriö, jos kirjautuminen ei ole onnistunut.
Etsin Sara Donatin kirjasarjaa. Se alkaa into the wilderness osalla. Onko hänen teoksiaan suomennettu? Sarja käsittääkseni osuu Diana Gabaldonin matkantekijän… 339 5.3.2014 Valitettavasti Sara Donatin tuotantoa ei ole suomennettu. PIKI-kirjastoista ei löydy hänen kirjojaan englannin kielisinä.