Kangasala

Viimeisimmät vastaukset

57 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kirsi-Marja Niskasen Lätkäjätkät 38 18.02.2019 Kirsi-Marja Niskasen teos Lätkäjätkiä kertoo 13-vuotiaasta Aatusta. Aatu pelaa jääkiekkoa Karhut-joukkueessa ja kirjassa seurataan joukkueen poikien arkea. Joukkueen tavoitteena on päästä uuteen sarjaan ja voittaa tulevassa turnauksessa ruotsalaisjoukkue Djurgården.
Ostin kirpputorilta 2 Lauren Brooken Hevoshoitolan sisarukset kirjaa ( Joulun muisto ja sydämen asia). Mikähän on näiden kirjojen ikäsuosituksia kun aion… 28 19.12.2018 Hevoshoitolan sisarukset on ilmestynyt aikanaan Pollux-hevoskerhokirjana ja ollut suunnattu n. 11-13-vuotiaille. Kirjasta voisivat olla kiinnostuneita myös tätä hiukan nuoremmat ja vanhemmat lukijat. Paras kohderyhmä löytynee 9-14-vuotiaista.
Olen tehnyt noin kuukauden sisään hankintaehdotuksen Burnett & Evans: Designing Your Life – How to Build a Well-Lived, Joyful Life -kirjasta. Kirjaa ei… 68 14.04.2018 Kangasalan kirjastoon hankitaan lähes ainoastaan suomenkielistä tietokirjallisuutta. Siksi tätä kirjaa ei ole hankittu. Voit halutessasi tehdä hankintaehdotuksen Tampereelle. Heillä on laajemmat valikoimat eri kielistä kirjallisuutta.
Kuuluuko kunniapuheenjohtajan kutsuminen yhdistyksen yleisen kokouksen vai hallituksen kokouksen tehtäviin ? 174 08.03.2018 Aiemmin vastaavaan kysymykseen on vastattu näin: Kunniapuheenjohtajan tehtäviä ei ole kirjattu yhdistyslakiin, vaan yhdistys sopii itse säännöissään oikeudet ja tehtävät. Onko asiasta kirjattu mitään oman yhdistyksenne sääntöihin? Onko teidän mahdollista neuvotella asiasta oman yhdistyksenne kanssa? Yhdistyslakia voi tarkastella oikeusministeriön ilmaiselta Finlex-sivustolta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503?search%5Btype%5D=pi…
Onko vanhoja ja uusiakin ? Kangasala-filmejä lainattavissa? 140 21.06.2017 Kangasala muistelee -dvd (kesto 8 min) on dokumentti kotiseutujuhlakulkueesta 1953. Levy on nyt lainassa, mutta sen voi varata. Kangasalan kunnan arkistofilmit ( 4 dvd:tä) löytyy nyt hyllystä. levyt sisältävät lyhyfilmejä vuosilta 1953-1981. Koulu mäen laella: 90 vuotta yhteiskoulun historiaa ( kesto 38 min). on lainattavissa pääkirjastosta.
Moro! Osaisitko suositella jotain helppolukuista realismi klassikkoa, joka kuvaa hyvin realismia tyylisuuntana? Minun täytyy pitää koulussa esitelmä… 269 20.04.2017 Realismia edustavia kirjailijoita ovat muun muassa Honoré de Balzac, Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, Charles Dickens, Nikolai Gogol, Leo Tolstoi, Henrik Ibsen, August Strindberg, Mark Twain ja Jack London. Suomalaisia realismin edustajia ovat Minna Canth, Juhani Aho, Arvid Järnefelt, Teuvo Pakkala, Ilmari Kianto, Joel Lehtonen ja Maria Jotuni. Tässä muutamia ehdotuksia helppolukuisista klassikoista: - Guy de Maupassant: Koru ja muita novelleja - Jack London: Erämaan kutsu - Arvid Järnefelt: Maaemon lapsia - Juhani Aho: Rautatie - Teuvo Pakkala: Vaaralla: Kuvia laitakaupungilta Lisää tietoa realismista ja realismin edustajista löydät Pekka Vartiaisen teoksesta Realismi länsimaisen kirjallisuuden historiassa. Voit tarkastella kaikkien...
Turkin kielen oppimateriaalia 293 16.08.2016 Kangasalan kirjastosta löytyy seuraavat oppimateriaalit: Valtakari: Kalabalik: suomi-turkki keskusteluopas, 2011 Riihelä: Turkkia matkailijoille (kirja + cd), 2008 Atilla: Turkin kielen opas, 1995 Muiden Piki-kirjastojen valikoiman voit tarkistaa Piki-verkkokirjastosta.
Koska Heilikirjastot ja Keskikirjastot aloittivat toimintansa kimppoina? 414 04.02.2015 Heilikirjastojen ja Keskikirjastojen kimpat aloittivat molemmat 2013. Tarkemmat tiedot kirjastojen historiasta löytyvät Lappeenrannan ja Jyväskylän kaupunginkirjastojen sivuilta.
Yritän varata kirjaa,mutta vastaus on ettei minulla ole krjastokorttia,joka minulla on. Miten toimia? 537 28.01.2015 Hei! Teillä näkyy olevan kaksi tänään PIKI-verkkokirjaston kautta tehtyä varausta. Ongelma näyttää ratkenneen. Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Verkkokirjastossa on saattanut olla ohimenevä häiriö, jos kirjautuminen ei ole onnistunut.
Etsin Sara Donatin kirjasarjaa. Se alkaa into the wilderness osalla. Onko hänen teoksiaan suomennettu? Sarja käsittääkseni osuu Diana Gabaldonin matkantekijän… 270 05.03.2014 Valitettavasti Sara Donatin tuotantoa ei ole suomennettu. PIKI-kirjastoista ei löydy hänen kirjojaan englannin kielisinä.
Mistä sukunimi Riitamaa on lähtöisin ja kuinka harvinainen se on? 639 27.01.2014 Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan sukunimi Riitamaa on nykyisenä nimenä 60 henkilollä. Tietoja nimen alkuperästä ei valitettavasti löytynyt kirjaston kokoelmissa olevista sukunimikirjoista. Karjalan kannaksella on ollut alue, jonka omistuksesta suomalaiset ja venäläiset riitelivät 1500-luvulla. Kirjassa Jääsken kihlakunnan historia kerrotaan, että Rajajoen eli Siestarjoen ja Saijanjoen välisellä alueella Suomenlahden puoleisella rannalla sijaitsi maa-alue,jossa äyräpääläiset vanhastaan kävivät kaskeamassa. Siitä oli jo aikaisemmin käyty riitoja, kun venäläiset väittivät aluetta omakseen. Se hävitettiin kerran perinpohjin ja omistusriidoista aiheutui paikan nimikin, Riitamaa.
Tutkin sukua kysyisin onko kirjastossa laipanmaassa ja muuallakin 2000 kirjaa ja onko olemassa vanhoja karttoja laipanmaasta . Isäni koti torppa oli takamaan… 587 08.02.2013 Laipanmaasta kertova kirja Laipanmaassa ja muuallakin on Tampereen pääkirjaston Pirkanmaa-kokoelmassa sekä Pälkäneen kirjaston kotiseutukokoelmassa ja Sappeen lainausaseman kokoelmassa. Toinen Laipanmaata käsittelevä kirja on Viljo Koistisen kirja Elämää Laipanmaassa vuodelta 1996. Kirjasta löytyy tietoja alueella asuneista henkilöistä. Kirja on Kangasalan pääkirjaston kokoelmassa. Vanhoja karttoja alueelta ei ole kirjastossa, mutta niitä voi tiedustella kunnan arkistosta.
Suomen Rintamamiehet 1939-1945 5. Divisioona Tähän teokseen liittyy täydennysosa, mutta minkä nomeroinen? Täydennys osia on ainakin 10 kpl. 1872 31.01.2013 Täydennysosista ei ikävä kyllä suoraan pysty saamaan vastausta kysymykseenne. Missään täydennysosassa ei ole minkäänlaista mainintaa, mistä divisioonasta se on koottu (ei myöskään osien luettelointitiedoissa). Eli sama osa koostuu eri divisioonien miehistä. Ainoa keino on, että menette Tampereen kaupunginkirjaston käsikirjastoon, missä kaikki osat ovat siellä tutkittavissa (osaa 4 ei koskaan ole julkaistu). Myös lainakappaleita on lainattavissa kaupunginkirjaston varastosta.
Kuka kirjailija ja mikä teos? Suomalainen mies,joka on kirjoittanut runoja pohjalaispojasta. 783 21.11.2012 Kirjalija on Arto Juurakko. Hänen uusimmat runoteoksensa ovat "Rakkahan kans : lemmenhippuja pohojalaasittain" (2012), "Eläämellistä rakkautta" (2011) ja "Lemmenleimahruksia" (2010).
Pitääkö nykyään olla kirjastokortti ja onko se maksullinen? Miten saan kortin? Muistan että joskus se on ollut maksullinen. Ajattelin jossain vaiheessa taas… 752 23.10.2012 Kirjastokortti pitää edelleenkin olla, jos aikoo lainata kirjaston aineistoa. Ensimmäinen kirjastokortti Pirkanmaan kirjastoissa (kuulumme kaikki Piki-kirjastoihin)on maksuton. Ensimmäisen kirjastokortin saa heti mistä tahansa Pirkanmaan kirjastosta, kunhan mukana on kuvallinen henkilöllisyystodistus. Jos teillä joskus aiemmin on ollut jonkun Pirkanmaan kaupungin/kunnan muovinen kirjastokortti, niin tilanne on hieman erilainen. Eli tällöin teidän tietonne löytyvät rekisteristä. Eli tällöin voinemme olettaa, että tämä vanha kortti on kadonnut. Mikäli kadonnut kortti on ollut uusinta versiota eli ns. piki-kortti, uusi (eli toinen) kortti maksaa 2e. Muut kuin piki-kortit uusimme maksutta.
Tarvitsisin Soile Tomperin kirjasta Yritysverotus ja tilinpäätössuunnittelu vuoden 2010 painoksen tai uudemman. Pikistä löysin vain 2009 ja vanhempia. Mistähän… 978 17.08.2012 Vuoden 2009 23.p. (sidottu) ja vuoden 2010 24.p. (nidottu) ovat samoja opuksia, vaikkakin eri ISBN:llä (sidosasun vuoksi eri ISBN). 24.p. on mainittu 23.p.:n lisäpainokseksi.Tämän vuoksi kukaan ei ole hankkinut vuoden 2010 painosta, koska heillä on jo 2009 painos. Terveisin Jukka Sipiläinen / Kangasalan kirjasto
Minkä arvoinen on vuoden 1957 100markan kolikko? 647 16.01.2012 100 markan kolikko vuodelta 1957 on arvioitu 2 euron hintaiseksi yleisimmin esiintyvässä kuntoluokituksessa. Jos kolikko on aivan uudenveroinen, sen hinta on 8 euroa. Lähde: Suomen rahat arviohintoineen (v. 2008 painos).
Onko Myyttihovi-sarja sopiva 8-vuotiaalle lukemisesta innostuneelle pojalle Entä Netta Walldén: Ruben ja rouva Mallamudin tapaus? 1695 10.11.2011 Mielestämme "Ruben ja rouva Mallamudin tapaus" sopii hyvin tuon ikäisen pojan luettavaksi. Kirja on hauska ja hieman nurinkurinenkin, uudentyyppinen lastenkirja, jota parodiassaan voisi verrata Kapteeni Kalsariin. Tämä kirja on myös suhteellisen helppolukuinen hauskoine kappaleen aloituskuvineen. Myyttihovi on vähän samantyylinen kuin uusimmat (loppupään) Harry Potterit eli jännitystä, vauhtia ja taikuutta, mutta myös vakavampia teemoja. Lisäksi kirjat ovat noin 300-sivuisia, joten aika paljon luettavaa 8-vuotiaalle. Jollekin tuon ikäiselle voisi kyseinen sarja sopia, mutta parempi ikäryhmä olisi ehkä 12-vuotiaasta ylöspäin. Tuon ikäiselle pojalle voisi sopia paremmin esim. Riordanin Percy Jacksonit, joissa on seikkailua ja elokuvamaista...
Etsin auton hybridista tietoja. Minkälaista materiaalia kirjastosta löytyisi? 622 06.10.2011 Kirjaston kokoelmissa olevista kirjoista ei vielä löydy paljoakaan tietoa hybridiautoista. Tekniikan alan lehdissä vuosilta 2010 ja 2011, esim. Tekniikan Maailma ja Tuulilasi, on esitelty useiden eri automerkkien hybridiautoja. Lehdet on lainattavissa kirjaston lehtilukusalista. Kangasalan kirjaston kokoelmissa on kirja Energia Suomessa: tekniikka, talous ja ympäristövaikutukset vuodelta 2004. Siinä on selitetty hybridiauton tekniikkaa.
"Katsooko palomestari palotornin huipulta näkyykö jossain tulipalo? Kiipeävätkö palomiehet niitä portaita pitkin torniin?" Kysyy Onerva 3 vuotta, Kangasala 1648 05.10.2011 Hei! Paloaseman torni on tarkoitettu paloletkujen kuivatusta varten. Asiasta kerrotaan kirjassa nimeltä Kangasalan VPK 125 vuotta. Kun paloasemaa rakennettiin, mietittiin tehtäisiinkö letkuja varten torni vai kuivauskaapit. Rakennettiin 23 metriä korkea torni. Joillakin paloasemilla palomiehet harjoittelevat kiipeämällä torneihin. Kirjastossa on lapsille tarkoitettu Arttu Juseliuksen kirja Ransu paloasemalla. Siinä Ransu Karvakuono tutustuu paloaseman elämään.