Isojoki

Viimeisimmät vastaukset

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Haluaisin mahdollisimman paljon tietoa nimistä Henna ja Suvi, esim.nimien alkuperää, tarkoitusta jne. 1231 12.7.2007 Lempiäisen Suuren etunimikirjan mukaan nimi Suvi esiintyy 7.6. suomalaisessa almanakassa v:sta 1950 lähtien. Suvi on myös suosittu yhdysnimen alku. Suvi on suomalainen vuodenaikoihin liittyvä kaunis nimi, merkitsee myös etelää ja suojasäätä. Vilkunan kirjassa Etunimet kerrotaan, että Henna on vanha muoto nimistä Henriikka ja Henrietta. Nämä nimet ovat Henrikin sisarmuotoja. Henna on myös kutsumamuoto Johannasta ja Helenasta. Nimien alkuperistä kertovat mm. teokset: Vilkuna, Kustaa: Etunimet Lempiäinen, Pentti: Suuri etunimikirja Eeva Riihonen: Mikä lapselle nimeksi? Pentti Lempiäinen: Nimipäivättömien nimipäiväkirja
Löytyisikö kirjastoa, jossa olisi vuoden pari sisällä ollut sanajalkaseikkailu? Haluaisin kysyä kyseisestä kirjastosta lisätietoja. 552 20.2.2006 Kysymyksesi tavoittaa paremmin lastenkirjastotyötä tekevät ihmiset, jos esität kysymyksen Kirjastot.fi -sivujen Lasten-keskustelulistalla. Ensin sinun pitää rekisteröityä foorumien rekisteröityneeksi käyttäjäksi. Osoitteessa http://www.kirjastot.fi/kirjastoala/keskustelut/foorumiohje/saat tietoa rekisteröityneeksi käyttäjäksi liittymisestä. Sivulta löytyy myös linkki rekisteröitymissivulle. Sen jälkeen voit valita itse, mille keskustelulistoille haluat liittyä.
Etsin nuotteja lauluun, jota meillä päin lauletaan koululaisten kevätkirkossa, ja jossa on kertosäe "turvallista matkaa...". Muita sanoja en muista! Laulu on… 7161 27.4.2005 Kyseessä on Pekka Simojoen säveltämä ja Anna-Mari Kaskisen sanoittama laulu "Jäähyväiset". Nuotti löytyy ainakin kirjoista: -Simojoki, Pekka: Tänään Häneen uskon : kootut laulut Suomen Lähetysseura, 1996.(sointumerkit) -Nuoren seurakunnan veisukirja 2005. 8.laitos. Helsinki : Nuorten keskus : Lasten keskus, 2005. (kitaran sointuotteet) -Laulutuuli Toim. Jari Kovalainen. Helsinki : Lasten keskus, 2003.(sointumerkit)