Tiedonhaku yritysten liiketoiminnoista, toimialoista, päättäjistä jne. on iso osa työtäni. Minkätyyppistä informaatikkokoulutusta ja/tai tiedonhaun koulutusta…

Kysytty
14.8.2000

Tiedonhaku yritysten liiketoiminnoista, toimialoista, päättäjistä jne. on iso osa työtäni. Minkätyyppistä informaatikkokoulutusta ja/tai tiedonhaun koulutusta järjestetään? Olen selvittänyt Tampereen Yliopiston informaatikkokoulutuksen sisällön.

Vastaus

Vastattu
15.8.2000
Päivitetty
15.8.2000

Osoitteesta http://www.kirjastot.fi/ Kirjastoala-otsikon alta löytyy linkkejä kirjasto- ja informaatioalan koulutukseen. Virallisen kelpoisuuden informaatikoksi antavat Tampereen ja Oulun yliopistojen sekä Åbo Akademin informaatioalojen koulutukset.

Erilaisia tiedonhakukursseja johonkin aihealueeseen keskittyen järjestetään varmasti, mutta kurssitarjontaa kannattaa seurata esim. Kirjastolehdestä ja Signumista (nämä lehdet on tilattu Tampereen kaupunginkirjastoon ja varmasti useimpiin muihinkin kirjastoihin). Kirjastolehti ilmestyy myös verkossa (http://www.kaapeli.fi/~fla/kirjastolehti/).

Seinäjoen ammattikorkeakoulu järjestää myös informaatioalan täydennyskoulutusta. Kannattaa kysellä suoraan sieltä ja aina voi kertoa myös koulutustarpeista, koska ne saattavat vaikuttaa koulutusohjelmien laadintaan. (Osoite: http://www.sekol.fi, kaupan alan yksikkö:
Pirkko Vuorela, puh. 06-416 2440, 06-416 2445 (keskus), pirkko.vuorela@seamk.fi)

Osoitteessa http://www.kurssi.net/index.html löytyy myös paljon eri koulutuslaitosten järjestämää kurssitoimintaa.

Osoitteessa http://www.minedu.fi/opm/kulttuuri/kmka.html on selvitetty kirjasto- ja informaatioalan koulutusta ja ko. artikkelista löytyy informaatiota ja yhteystietoja erilaisesta alan koulutuksesta ja sen tarjoajista. Kannattaa harkita myös liittymistä Kirjasto-kaapeli-postituslistalle, koska sieltä saa sähköpostitse informaatiota järjestettävistä kursseista. Osoitteesta http://www.kirjastot.fi/ -> Kirjastoala -> Keskustelulistat löytyy tietoa ja pääsee liittymään tälle postituslistalle, jollei tämä palvelu ole ennestään tuttu.

Kysymykseesi on vaikea antaa ihan yksiselitteistä vastausta, koska koulutusta järjestetään niin monessa paikassa. Toivottavasti näistä vinkeistä on kuitenkin apua.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.