Tiedän syyskuussa ilmestyvän satukirjan täistä (Teresa Täi palaa kuuhun, Sanasiivet). Onko tämä ensimmäinen Suomessa ilmestynyt kaunokirjallinen lastenkirja…

Kysytty
18.8.2009

Tiedän syyskuussa ilmestyvän satukirjan täistä (Teresa Täi palaa kuuhun, Sanasiivet). Onko tämä ensimmäinen Suomessa ilmestynyt kaunokirjallinen lastenkirja eli kuvitettu satukirja, jonka päähenkilönä on täi? Jos on muita, niin mitä?

Vastaus

Vastattu
19.8.2009
Päivitetty
26.8.2009

Muita satuja täistä on ilmestynyt suomeksi mm. Täi ja kirppu, Jakob Grimm http://www.helmet.fi/record=b1267688~S4*fin ; Kirppu ja täi Suomalainen kansansatu http://www.helmet.fi/record=b1095992~S4*fin , ja Kuninkaan täi, Suomalainen kansansatu http://www.helmet.fi/record=b1096001~S4*fin.

HelMet -linkkien avulla voitte katsoa aineiston saatavuustiedot ja tarpeen mukaan tehdä varauksia.

Näiden lisäksi lasten- ja nuortenkirjallisuutta, jossa täi on osallinen kertomuksessa, löytyi Onnet-tietokannasta: http://www.tampere.fi/kirjasto/sni/haku.html, Carl Ewaldin Luonnon satuja, sama satukokoelma sisältyy myös helmet-kokoelmaan, http://www.helmet.fi/record=b1238027~S9*fin käsikirjastoaineistona. Onnet-tietokannasta hakusanalla ´täit´ löytyi lisäksi lasten lyriikkaa http://prettylib.erikoiskirjastot.fi/lib4/src?PBFORMTYPE=01001&SUBJECT=….

Suomessa painetusta aineistosta voi etsiä tietoa myös Fennicasta eli Suomen kansallisbibliografiasta https://fennica.linneanet.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?LANGUAGE=Finnish&DB=… jolloin mainitsemanne syksyllä 2009 ilmestyvän Kaija Määtän teoksen tiedot löytyvät ennakkotietoina. Toivottavasti näistä tiedoista on apua.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.