Tahtoisin tietää mikä oli teoksen nimi jonka avulla opin aakkoset ja lukemaan. Se ei ollut mikään paksu kirja vaan enemmän lehden omainen,kiiltävä sivuinen,…

Kysytty
18.1.2015

Hei!
Tahtoisin tietää mikä oli teoksen nimi jonka avulla opin aakkoset ja lukemaan. Se ei ollut mikään paksu kirja vaan enemmän lehden omainen,kiiltävä sivuinen, ohut ja aika iso. Muistissa olisi että kansi olisi ollut pääväriltään valkoinen jonkun kuvan kera (pöllö?). Aakkoset olivat kukin omalla sivullaan ja vieressä esimerkkinä sillä alkava kuva ja pieni lause tavutettuna. Valitettavasti mitään muuta en siitä osaa sanoa ja en yrityksistäni huolimatta ole sitä netistä löytänyt. Kiitos.

Vastaus

Vastattu
19.1.2015
Päivitetty
19.1.2015

Lastenkirjainstituutin (http://www.lastenkirjainstituutti.fi) Onnet-tietokannasta löytyy suuri määrä kuvakirja-aapisia. Kansikuvatuntomerkkeihin tuntuisi sopivan ainakin Sari Jeussosen kirjoittama ja kuvittama Pikkuväen oma aapinen vuodelta 1987. Tietokannan kuvaus kertoo siitä näin: "Jokaisella sivulla kirjain, värikuva ja kahden säkeen runo suuraakkosilla ja tavutettuna. Esimerkiksi: 'Aa AKVAARIOKALALLA MUKAVAA ON ALTAASSA" "BANAANI ON HERKKUA KAIKKIEN, LASTEN SEKÄ AIKUISTEN.' Valkoisen kannen kuvassa pöllö kädessään karttakeppi, vieressä kirjoja. Takakannessa ruudukko, jossa aakkoset ja punaisella painettuja kuvia."

Kyseistä aapista ei löydy Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmista, mutta Lastenkirjainstituutin kirjastosta kyllä. Kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät täältä: http://www.lastenkirjainstituutti.fi/kirjasto/.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.