Paljonko maksaa 2MW:n kokoisen tuulivoimalan pylväs sekä tuuliturbiini?

Kysytty
26.9.2012

Paljonko maksaa 2MW:n kokoisen tuulivoimalan pylväs sekä tuuliturbiini?

Vastaus

Vastattu
28.9.2012
Päivitetty
30.1.2018

Tarkkaa hintatietoa on hankala löytää. Mikko Immosen selvitystyön mukaan tuulivoimalan investointikustannukset megawattia kohti olisivat (v. 2010) n. 2,940 €. Yli puolet tuulivoimalan kustannuksista koostuu tornin, lapojen ja vaihteiston yhteiskustannuksista. Generaattori vastaa vain 7,5 % tuulivoimalan kokonaiskustannuksista. (Mikko Immonen: Tuulivoima-alan koulutuksen ja tutkimuksen tila Suomessa. Selvitystyö, 2010) www.teknologiateollisuus.fi/file/12419/Immonen.pdf.html

Tuulivoimalan hinta riippuu mm. siitä, millainen turbiini halutaan ja minne se rakennetaan. Merelle rakennettavan voimalan kustannukset ovat keskimäärin 5-10 kertaa suuremmat kuin maalle rakennettavan. (Aartikkeli Tuulen isännät, Suomen Kuvalehti 2012 :12)

Tuulivoimayhdistyksen sivuilta löytyy arvio tuulivoimarakentamisen investointikustannuksista. Tiedot ovat vuodelta 2009. Arvion mukaan 1MW:n voimalan rakennuskustannukset ovat n 1,5 milj euroa maalla ja merellä jopa puolet enemmän (20-50 % enemmän).
http://www.tuulivoimatieto.fi/sv/investoinnit

Tarkempien tietojen saamiseksi kannattaa ottaa yhteyttä energia-alan asiantuntijayritys Motivaan http://www.motiva.fi/motiva_oy/ tai tuulivoimaloita rakentaviin yrityksiin kuten Mervento http://www.mervento.com, WinWind http://www.winwind.com/ tai The Switch http://www.theswitch.com/.

14 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.