Ostin pianon ja haluaisin oppia soittamaan sitä. En voi ottaa pianotunteja, joten kaipaisin em. kirjallisuutta.

Kysytty

Ostin pianon ja haluaisin oppia soittamaan sitä. En voi ottaa pianotunteja, joten kaipaisin em. kirjallisuutta.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Sinulle sopiva pianokoulu lienee Ritva Kuoppamäen Kiehtovat koskettimet - pianokoulu aikuisille, jonka saatavuuden voit tarkistaa Internetistä pääkaupunkiseudun kirjastojen Plussa-aineistotietokannasta (http://www.libplussa.fi).

Voit hakea Plussasta myös muita pianokouluja kirjoittamalla asiasanaksi soitonoppaat piano sekä valitsemalla aineiston lajiksi nuottijulkaisu ja kieleksi suomi. Kirjoista sopiva saattaisi olla Mervi Kiannon Matka pianon soittamiseen - kirja pianonsoiton ja pianopedagogiikan opettajille ja opiskelijoille. Jos olet kiinnostunut myös pianon rakenteesta ja historiasta voit tutustua esim. Pianonomistajan käsikirjaan (toim. Pekka Hako), Jorma Kontusen Soitinoppaaseen ja David Crombien Pianoon.

Totesit, ettet voi ottaa (yksityisiä?) pianotunteja. Mainitsen kuitenkin lopuksi, että Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto järjestää musiikinteorian ja pianonsoiton ryhmäopetusta.

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Vapaaseen säestykseen ja kevyempään musisointiin voisi olla vaihtehtona Pianohitit-sarja, johon on koottu erilaisia tuttuja kappaleita ja niihin on tarjolla säestysesimerkkejä.

Syksyllä alkaa uudet kurssit aloittelijoille ja osaajille Helsingin Pianostudiossa. Sen opetus on yksityisopetuksen ja luento-opetuksen välimuoto, pienryhmäopetus. http://www.helsinginpianostudio.net/

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.